U pripremi je dokumentarni film o Vladi Divljanu ‘Nebeska tema’

Svoje sudjelovanje u filmu o Vladi Divljanu ‘Nebeska tema’ potvrdili su legendarni Darko Rundek, pijanista i profesor Aleksandar Šandorov, vođa Ljetno kino banda Mladen Max Juričić, zatim Darkwood Dub i poznati novinar Petar Peca Popović.

Vlada Divljan (Foto: Nemanja Đorđević)
Vlada Divljan (Foto: Nemanja Đorđević)

“Drago mi je i počašćen sam pozivom da sudjelujem u filmu, kojem je namjera da izrazi našu ljubav, poštovanje i zahvalnost prema Vladi Divljanu”, izjavio je Darko Rundek povodom učešća u filmu.

Aleksandar Šandorov, koji je zajedno sa Vladom snimio album “Tajni život A. P. Šandorova”, član grupa Old Stars band i Nevladina organizacija koje su pratile Vladu Divljana, i bliski Vladin prijatelj, ovom prilikom je rekao: “Veoma sam ponosan i srećan što ću učestvovati u dokumentarnom filmu o Vladi Divljanu Mladena Matičevića, a takođe u isto vreme osećam i veliku odgovornost jer ću biti deo ostvarenja koje je posvećeno velikanu naše muzike”

Sa Ljetno kino bandom koji predvodi Mladen Max Juričić (Film, Vještice, Le Cinema) Vlada je objavio dva izdanja (EP “Četiri godišnja doba” i album “[email protected] Kulture”) i nastupao sa velikm uspehom širom regiona. O učešću u filmu Max kaže: ”Svi koji nešto radimo u čast Vlade Divljana, činimo to zbog njega ali i zbog nas samih. Pripremajući se za film “Nebeska tema” i za ‘Koncert u čast najvećeg gospodina rock’n’rolla’ u stalnoj sam vezi s Vladom, vrlo slično kao kad smo zajedno svirali, jedina razlika je što nam mail i viber više ne trebaju. Opčinio nas je muzikom na zemlji, sada je na redu nebeski film.”

Scenarista i reditelj filma “Nebeska tema” Mladen Matičević, koji iza sebe ima više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani “Kako postati heroj”, “Run For Life” i film o Arsenu Dediću “Moj zanat”, o svom novom projektu kaže: “Nebeska tema biće filmska posveta jednom od najvećih heroja moje mladosti. Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili, i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz Beograda”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X