Black Sabbath nakon 42 godine prvi po prodaji u Velikoj Britaniji

Birminghamski začetnici heavy metala ušli su u povijest rocka kao bend sa najdužim jazom između dva najprodavanija albuma na službenoj britanskoj top ljestvici. Skoro 43 godine su prošle od njihovog posljednjeg broja jedan.

Black Sabbath '13'

Album „13“ našao se tako ovog vikenda na prvom mjestu top liste albuma, mjereno po prodaji, porazivši album „Be“ Beady Eyea koji se time našao na drugom mjestu. Black Sabbath su posljednji put bili broj jedan u Velikoj Britaniji prije 42 godine i 8 mjeseci u listopadu 1970. sa svojim drugim albumom „Paranoid“.

Grupa je time srušila rekord u najdužoj pauzi između dva naslova na vrhu ljestivice koji je protekle četiri godina držao Bob Dylan. Dylanova pauza između dva broja jedan trajala je 38 godina, od albuma „New Morning“ iz 1970. do „Together Through Life“ iz 2009. godine. Na trećem mjestu dugačke pauze između popularnih albuma u Velikoj Britaniji je Rod Stewart, tj. 37 godina između „A Night On The Town“ iz 1976. i recentnog albuma „Time“.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X