Bolesna štenad brutalnim spotom ‘Pešaci’ najavljuju album ‘Gde su te manekenke, gde je taj kokain?’

Pjesma “Pešaci” je društveno angažirana i ukazuje na jedan od problema sa kojima se svi svakodnevno susreću u prometu.

Bolesna štenad (Foto: promo)

“Na večita pitanja u kojoj meri je ovaj pokret preživeo kao i u kojoj meri je relevantan danas, odgovor daju nove generacije bendova koji, bez obzira na trendove, još uvek prkose nametima svakodnevice i gaze ih. Više nije u pitanju puka demonstracija nezadovoljstva, čak nije ni stvar „životnog stila” koji je pank i u tom segmentu diktirao krajem sedamdesetih prošlog veka. Suština se održala, a to je – bunt. Toga se čvrsto drže članovi beogradskog sastava Bolesna štenad”, navodi se u službenom opisu benda.

Bend, koji uživa status beskrupuloznih kuloarskih rock heroja, svoj deseti rođendan obilježit će jednim izuzetno ambicioznim projektom. Tvrda svirka i eksplicitni tekstovi s direktnom porukom postali su bliži publici koja je kroz Bolesnu štenad konačno glasno izgovorila sve što joj je na duši.

Novim singlom “Pešaci” bend najavljuje objavljivanje trećeg studijskog albuma pod nazivom “Gde su te manekenke gde je taj kokain” kao i koncert zakazan za 15. studeni u Sali Amerikana (Dom omladine Beograda).

Pjesma “Pešaci” je društveno angažirana i ukazuje na jedan od problema sa kojima se svi svakodnevno susreću u prometu. “Šire gledano, “pešak” je svako od nas – kolateralna šteta razmene vatre na dnevno-političkom nivou”, izjavljuju iz benda Bolesna štenad.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X