Bolesna štenad, Navy ne obećava i S.U.S. na Beer Gardenu – kad pankeri oduvaju oluju

Dok se kiša premišljala hoće li da potopi Beograd, tri benda su odlučno stala u odbranu početka vikenda, koji neće biti proveden kod kuće. I uspeli su u tome!

Bolesna štenad na Beer Gardenu (Foto: Filip Arsić)

Bolesna štenad, Navy ne obećava i S.U.S. uspeli su da naprave četvorosatni punk-rock party kraj obale beogradskog mora, na Beer Gardenu. U petak, 12. jula, ova beogradska trojka okupila je oko hiljadu ljudi na Adi Ciganliji, što i ne čudi budući da headlineri ove večeri, Bolesna Štenad, ne nastupaju tako često u prestonici.

S.U.S. je odmah krenuo žestoko i zapaljivo! Ovaj energični trio nije specifičan samo po tome što je bubnjar ujedno i glavni vokal, već oko njih zaista sve gori. Ko prati nastupe S.U.S-a uživo zna da njihove činele često završe u plamenu, i da baklje osvetljavaju frontalni deo bine. Tako je bilo i ovoga puta na opštu radost dece, koje su roditelji poveli na porodični pankerski izlazak, a koji su prvi put videli da bubanj gori. A bilo ih je, što je za svaku pohvalu ne samo njihovih roditelja, već i samog Beer Gardena. To i jesu njegove prednosti – besplatan ulaz do 22 sata i programi namenjeni za sve generacije.

S.U.S. na Beer Gardenu (Foto: Filip Arsić)

A publika je i u petak bila raznovrsna. Navy ne obećava je bend u usponu, koji tek što je objavio debi album ,,Novi kult – novi poredak” već ima zavidnu bazu fanova. Svoj promotivni koncert imali su u martu u krcatom klubu Elektropionir, a sve njih su, očigledno, uspeli i ovoga puta da namame na Beer Garden. Vrhunac njihovog nastupa bio je izvođenje pesme ,,Kventin Tarantino” zajedno sa Aleksandrom Markovićem Lamom, frontmenom Bolesne Štenadi, što je bio odličan uvod u nastup Štenaca.

Navy ne obećava i Lama (Foto: Filip Arsić)

,,Kerovi, kerovi, kerovi” vikala je publika tokom čitave večeri i prizvali su Bolesnu Štenad na binu oko ponoći. A ,,alfa štene”, Lama, pojavio se pred njima u bundi. Niko nije siguran kako je uspeo da izdrži u njoj do kraja nastupa. Ali scenski ugođaj, koji Bolesna Štenad osmišljavaju za svaki novi nastup, jeste njihov zaštitni znak. Posmatrajući pojedinačno članove benda, uvek se čini da svako od njih dolazi iz neke svoje priče, iz nekog svog sveta, a ipak, na bini dišu kao jedan organizam. Tako i zvuče. A srce njihovog nastupa jesu njihovi fanovi. Iz godine u godinu ima ih sve više. I sve je veće njihovo nestrpljenje do izlaska novog albuma Bolesne Štenadi. Album jeste pri kraju, a kada će tačno ugledati svetlost dana još uvek niko od benda ne može precizno da izvuče. Svi mu se nadaju do kraja godine. Koncert Bolesne Štenadi na Beer Gardenu bio je taman dobrodošao da prekrati neizdrž.

Bolesna štenad na Beer Gardenu (Foto: Filip Arsić)

Do kraja Beer Gardena ostalo je još tri sedmice. Srećom, pa ni taj neizdrž do sledećeg, šestog izdanja ove tradicinalne letnje manifestacije biće presečen Belgrade Beer Festom. Sa Ade, od 14. do 18. avgusta, atmosfera sa Beer Gardena preseliće se na beogradsko Ušće. A tamo svake godine bude oko pola miliona ljubitelja piva i žive svirke.

Beogradsku redakciju RavnoDoDna podržava Odličan hrčak

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X