Zoster na Beer Gardenu – šarm jednostavnosti pretočen u ritualni ples

U beogradskoj noći u kojoj je koncert Dead Can Dance bio rasprodat, u noći kada je veliki Garbage okupio brojnu publiku, kada je Sonique nastupala u Topčiderskom parku, Zoster je na Beer Garden doveo više od 2.000 ljudi!

Zoster na Beer Gardenu (Foto: Jovana Milovanović / Skullcheez)

“Pa ovo je domaći Queens of the Stone Age!” bio je jedan od komentara publike, koja je prvi put videla nastup ovog mostarskog benda, a koji je ostao da odzvanja u ušima. Ne zbog poređenja sa kultnim QOTSA, već zato što je u njemu sadržana suština Beer Gardena i muzičkog programa, koji se na Adi Ciganliji odvija svakodnevno. Jer Beer Garden jeste manifestacija za sve Beograđane i goste ovog grada – mesto na kojem se okupljaju i fanovi benda i slučajni prolaznici i svi oni koji žele da osete pozitivnu atmosferu muzičko-pivske oaze.

A sam nastup Zostera… bomba! Atmosferu su dobro podgrejale Hadži prodane duše, užički bend, koji je svu svoju snagu ostavio na bini Beer Gardena, te je eksplozija, koja je usledila tokom dvosatnog performansa Zostera bila neminovna. A njihovi nastupi mogu jedino tako da se nazovu – performans. To nije koncert – to je muzika koja prerasta u ritualni ples i dovodi do opšteg transa kako ove vatrene petorke, tako i svih onih koji se nađu ispred njih.

Zoster na Beer Gardenu (Foto: Jovana Milovanović / Skullcheez)

“Grupa Zoster – Vaša grupa”. Publici se predstave uvek prosto. Koncizno. A taj šarm jednostavnosti i iskrenosti, prisnost kojom odiše njihova komunikacija sa prisutnim auditorijumom jeste razlog zbog kog je Zoster postao jedan od omiljenih bendova beogradske publike.

Na njihovom stejdžu nikada nećete videti odštampanu set listu. Oni slušaju sebe. Oni slušaju želje i nadanja publike. I nikada je ne iznevere. Ni sebe. A u narednom periodu će je obogatiti novim pesmama, jer smo upravo na Beer Gardenu saznali da su pri kraju sa pripremama za novo izdanje.

Redovni i uvek rado viđeni gosti Ade Ciganlije vratiće se vrlo brzo u Beograd – na Belgrade Beer Fest.

Beogradsku redakciju RavnoDoDna podržava Odličan hrčak

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X