Bonnie ‘Prince’ Billy najavio prvi album s novim materijalom nakon osam godina

Novu ploču Oldham najavljuje spotom ‘At The Back Of The Pit’.

Bonnie “Prince” Billy

Will Oldham, glazbenik poznat i kao Bonnie “Prince” Billy, u posljednje vrijeme objavljuje mnogo albuma, uglavnom obrada tuđih pjesama ili suradnji s raznim izvođačima, pa je tako upravo objavio ploču s Bryceom Dessnerom iz The National i suvremenim klasičnim anasamblom Eighth Blackbird na kojoj svira pjesme iz vlastitog kataloga u novim aranžmanima.

No, već dugo nije objavio album sa vlastitim novim materijalom, a čini se da će se to promijeniti već ove jeseni kada izlazi ploča “I Have Made A Place”, njegov prvi album novih pjesama nakon 2011. kada je izdao “Wolfroy Goes To Town”. Na albumu sviraju Joan Shelley, majstor akustične gitare Nathan Salsburg i Mike Hyman, bivši bubnjar Gary Burton Quarteta.

Objavljen je i prvi singl “At The Back Of The Pit” na kojem Oldham pjeva o planovima za apokalipsu dok u pozadini sviraju jazz puhači i starinski country ritam. U spotu ga vidimo kako odjeven u kauboja s našminkanim očima jaše na konju i završi na vješalima. Redatelj spota je Jacob Forman.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X