Borghesia objavljuje remasterirano LP izdanje albuma ‘Ljubav je hladnija od smrti’

Prošli je tjedan, kao reakcija na događaje u Gazi, objavljen singl grupe Borghesia ‘Gaza Youth Manifesto’ koji se još uvijek ne može čuti ni na jednoj od vodećih digitalnih streaming platformi, a ovog tjedna grupa je upravo najavila reizdanje debitantskog albuma ‘Ljuba je hladnija od smrti’.

Borghesia ‘Ljubav je hladnija od smrti’

Objavljeno je LP izdanje njihovog albuma “Ljubav je hladnija od smrti”, a za par dana, uoči godišnjice napada na Ukrajinu, bit će objavljena nova verzija skladbe “No Hope, No Fear” (“Ni upanja, ni strahu”).

Bend Borghesia osnovali su 1981. godine Puljani Aldo Ivančič i Dario Seraval. Sastav djeluje, uz višegodišnju pauzu, do danas, a istovremeno je svojim glazbenim pečatom i izvođačkim nastupima ostavio trag kako na jugoslavenskoj, tako i na svjetskoj glazbenoj sceni.

Borghesia ‘Ljubav je hladnija od smrti’ – back cover

“Ljubav je hladnija od smrti” prvi je album benda (nakon dvije audio kasete u izdanju Galerije Škuc) objavljen i za izdavačku kuću FV u koprodukciji s talijanskom izdavačkom kućom Toto alle prese coi dischi. Glazbu potpisuju Aldo Ivančič i Dario Seraval, a tu su i Borut Kržišnik, Nina Sever… Naslovnicu albuma dizajnirali su Aldo Ivančič i Dušan Mandić, a fotografiju je snimila Jane Štravs.

Album “Ljubav je hladnija od smrti” 2010. godine objavila je i američka izdavačka kuća Dark Entries, a ove godine, i kao raritetno izdanje u obliku audio kasete, slovačka izdavačka kuća 4MG.

Borghesia od 1985. godine nastupa diljem Europe, a izdavala je ploče za izdavačke kuće PIAS, WAX TRAX, Metropolis Records, Cherry Red Records, Jugoton.

Borghesia ‘Gaza Youth Manifesto’ (Dizajn: Andraž Muljavec)

“Gaza Youth’s Manifesto For Change” napisala je grupa studenata pod nazivom “Gaza Youth Breaks Out” 2011. godine, a objavljen je u britanskom The Guardianu. Dvije godine kasnije Borghesia je uglazbila manifest i objavila ga u obliku pjesme ‘194’, a godinu dana kasnije objavljena je i na studijskom albumu “And Men Created God”.

Nova verzija pjesme, ovaj put nazvana “Gaza Youth Manifesto” ponovni je pokušaj skretanja pažnje na ono što se danas događa u Gazi. Od lošeg do goreg. Vokalni dio pjesme izveli su Irena Tomažin i Dario Seraval, a Aldo Ivančič potpisuje glazbu, aranžman, miks i produkciju. Nikola Sekulović svirao je bas liniju na gitari, a Vitja Balžalorsky na električnoj gitari.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X