Brain Holidays u Zagrebu zaljuljali Babilon

Sedam godina nije bilo domaćeg roots reggae benda Brain Holidays, a onda se vratio albumom ‘Save Peace, Babylon Delete’, a potom i prvim koncertom u Zagrebu nakon te poduže pauze.

Brain Holidays u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

Sudeći po broju okupljenih Vintage Industrial Baru u petak navečer sa sigurnošću se može zaključiti da je Brain Holidays nedostajao na sceni, kao što ni publika nije oboljela od amnezije kad je bend kojeg predvodi Marko Gaćina alias Marcus G. u pitanju.

Brain Holidays - Marko Gaćina aka Marcus G. (Foto: Zoran Stajčić)

Deveteročlani bend uredno je prošao kroz set listu na kojoj su ravnopravno bile uvrštene stare i recentne pjesme, kao što je na kraju okrznuo i dvije pjesme Boba Marleya. Što se tiče uigranosti, dojam je kao da Brain Holdays nisu uopće bili na tom podužem ‘godišnjem’. No ono što se osjećalo, i kod reakcije publike koju je Marko teijekom koncerta u nekoliko navrata zvao da popuni onaj (uvijek kritični) metar od pozornice, bio je vremenski jaz u reggae zvuku grupe.

Brain Holidays u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

Naime Brain Holidays gotovo da i nemaju dub i ska elementa koji su se vremenom toliko udomaćili u bendovima sličnog karaktera. Činilo se da publika stalno iščekuje neko znatnije ubrzanje ritma. Zaboravilo se što je ustvari roots reggae. No to je u središnjem dijelu koncerta dobro premošćeno gostovanjem Ivana Jurića – Yurija iz St!llnessa koji se od pjesme „Kepetan“ pridružio Holidaysima, a poznato je da on ne može mirovati na pozornici.

Brain Holidays u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

Od tog trenutka stvari su ‘otkačile’ i glazbeni fluid se prožeo klubom, a Brain Holidaysi kao da su i nakon Yurijevog odlaska ostali katalizirani tom energijom i nastavili malo agresivnije ‘češati’ svoje instrumente, kao što je i Marko više naprezao glasnice svog promuklog vokala.

Brain Holidays u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

Svirka je postala koncert, koprena je pala, osluškivanje i ponovno upoznavanje se pretvorilo u druženje, kao što je na kraju dodatno ubrizgavanje uslijedilo već s uvodnim taktovima „Exodusa“ Marleya i Wailersa. Bis je naravno bio neizbježan…

Kao i misao da Antenat više nije usamljeni kvalitetni slučaj u tom segmentu naše scene. Brain Holidays opet ljuljaju Babilon.

Saznajte više:

Brain Holidays: Reggae pobuna protiv Novog svjetrskog poretka

Brain Holidays ‘Save Peace Babylon Delete’ – skulirani povratak na scenu

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X