Barbari u Vintage Industrial Baru – kad zaživi neočekivano…

Barbari su sinoć u Vintage Industrial Baru pustili publiku istražiti njihovo novo prostranstvo – ‘Monfiorenzo Underground’.

Barbari u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

Nabrijano iščekivanje prvog klupskog nastupa istarske atrakcije na čelu s Barbarom Munjas, tj. njenih Barbara sinoć je napokon došlo do kulminacije i realizacije koncerta u najelegantnijem rokerskom klubu u Zagrebu. Unatoč prilično ispunjenoj underground večeri u gradu, brojnost publike u Vintage Industrial Baru mogla je izvući zadovoljne izraze lica mnogobrojne grupe Barbari.

O energiji koju emitira Barbara Munjas i bend već je dosta toga rečeno, a u podužem nizu godina u ekipi Gustafa i viđeno. Svojevrsno zasićenje koje je iznjedrilo ovaj novi sastav dobar je putokaz da raskid (glazbenih) odnosa nije uopće negativna stvar. Dokaz je “Monfiorenzo Underground” album kojem se može zahvaliti glavnina sinoćnjeg nastupa i koji sadržava nekoliko vrlo lijepih i nabrijanih pjesama poput “Jabučice”, “Patološkog Lažljivca” ili “Nogu” koje mogu početi obilježavati već ovo proljeće, a ne samo ljetnu sezonu.

Barbari u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

Izlazak na pozornicu pet Barbara i ženske puhačke potpore definitivno je bio nabrijan, pa možda i malo tremozan s obzirom na znatno opušteniji i utoliko iskričav razvoj događaja i ugođaja koji je uslijedio nakon prve tri-četiri pjesme, a pogotovo nakon “White Rabbiat” negdje u pola koncerta.

Barbari u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

Početak je obilježila “Realnost” poznata publici jer je bila singl i dobar test da li je zid publike tvrđi od onog u prostoriji ili studiju, ali Barbari i Barbara imaju podjednako ženskih i muških obožavatelja.

Uz “Oslobođenje” javila se primisao na Gustafe i prirodna bogatstva Istre u materijalnom i nematerijalnom smislu na pomalo ironičan način jer su Barbari ipak i glazbeno i tekstualno sasvim izvan lokalnong konteksta. Predstavljena je i “Bilo je ljepo”, nova i još ‘nenapisana’, možda i medijski neobrađena oštra i inteligenta pjesma o prekidu koja opet, zrači pozitivnom energijom.

Barbari u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

Često se dogodi da se neki bend prosudi po jednom hitu, odnosno par pjesama dostupnih na YouTube-u što koncert utvrdi ili promjeni. S obzirom na užareni partijanerski imidž uz ritam za skakanje dolazi i zapravo neočekivani susret sa zrelim bendom koji može ponuditi i dublja iskustva povezivanja s prostranstvima svijesti koji nisu uvijek direktno vezani za “sad, ovdje, što mi je, tko i kome sam što”. Osjetni pomak u takvom prosuđivanju benda po jednoj pjesmi mogla bi sublimirano prenijeti izvrsna izvedba pjesme “Noge” koju je Barbara predstavila kao Noge I i II. U samo pet minuta Barbari su prohujali kroz više ekstremnih stanja. “Noge” definitivno nose i donose upravo ono što je od Barbara bilo za očekivati – neočekivano.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X