Britanski Channel 4 će prikazivati drogiranje uživo

Cilj showa ‘Drugs Live’ je poticanje debata o drogama i kompariranje djelovanja lakih i teških droga zajedno s alkoholom. Producenti tvrde da će tako nešto možda biti šokantno, ali i edukativno obzirom da je riječ o znanstvenoj seriji, a ne o reality showu.

Dobrovoljci koji su se prijavili u radikalni novi program na britanskoj televiziji Channel 4 uzimat će drogu tijekom prijenosa uživo. Znanstvena serija „Drugs Live“ od četiri nastavka bavit će se istraživanjem fizičkog i psihološkog efekta opojnih droga i alkohola na ljudsko tijelo. Kao dio istraživanja osobe koje su se dobrovoljno prijavile u show konzumirat će pred kamerama između ostalih i teške droge i alkohol, ali pod kontrolom liječničkog tima u emisiji.

Jay Hunt, šef kreativnog odjela Channela 4-a, za show koji je i prije prikazivanja proglašen kontroverznim, tvrdi da je tako nešto korisno, jer je iznimno važno da se potaknu debate koje će promijeniti postojeće stanje i predrasude o drogama koje vladaju u britanskom društvu.

„Profesor Nutt bio je javno osramoćen kad je tvrdio da su LSD i ecstasy manje štetni od alkohola. Je li to ispravno? Mi ćemo samo u jednom ogoljenom eksperimentu izvšiti testiranje uživo, nakon čega ćemo vidjeti kako koje supstance djeluju na ljudsko tijelo, ponašanje čovjeka i njegovo snalaženje u okolini“ izjavio je Hunt.

Inače Channel 4 je do sada pokazao kako u tematiziranju općenito o svemu što je vezano za drogu ide najdalje na britanskom otoku. Dokumentarna serija „Our Drug Wars“ izazvala je veliki interes kod gledatelja.  A serija se jednako bavila putom droga od uzgajivača u Aziji, Južnoj Americi i Africi sve do uličnih dilera u zapadnim zemljama, kao i sudbinama i životima tih pojedinaca koji su uključeni u taj najriskantniji oblik trgovine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X