Bruce Springsteen koncert u Kilkennyju započeo obradom pjesme Shanea MacGowana ‘A Rainy Night In Soho’

Bruce Springsteen odao je počast preminulom Shaneu MacGowanu obradom klasika The Poguesa. U nedjelju navečer, Springsteen je nastupio u Nowlan Parku u Kilkennyju u Irskoj. Kako bi nastup započeli na poseban način, Springsteen i The E Street Band otvorili su set obradom pjesme The Poguesa “A Rainy Night In Soho”. Springsteenova posveta MacGowanu njegovo je…

Bruce Springsteen (foto: YouTube)

Bruce Springsteen odao je počast preminulom Shaneu MacGowanu obradom klasika The Poguesa.

U nedjelju navečer, Springsteen je nastupio u Nowlan Parku u Kilkennyju u Irskoj. Kako bi nastup započeli na poseban način, Springsteen i The E Street Band otvorili su set obradom pjesme The Poguesa “A Rainy Night In Soho”.

Springsteenova posveta MacGowanu njegovo je najnovije javno iskazivanje poštovanja prema pokojnom frontmenu Poguesa. U svibnju prošle godine Springsteen je iznenadio bolesnog MacGowana posjetom prije nastupa u Dublinu.

Springsteen je o MacGowanu krajem prošle godine nakon njegove smrti napisao: “Shane je bio jedan od mojih najdražih autora svih vremena”, nastavio je. “Strast i duboki intenzitet njegove glazbe i tekstova usporediv je sa svim onim najboljim u rock and roll kanonu.”

Podijelio je i sjećanja na posljednji put kada je vidio pjevača u Dublinu. “Imao sam sreću provesti malo vremena sa Shaneom i njegovom ljupkom suprugom Victorijom zadnji put kad smo bili u Dublinu”, napisao je. “Bio je jako bolestan, ali još uvijek prisutan u srcem i duhom. Njegova je glazba bezvremenska i vječna. Ne znam za nas ostale, ali Shaneove će se pjesme pjevati za 100 godina.”

Irski glazbenik i kultni frontmen The Poguesa preminuo je “mirno” u bolnici od upale pluća 30. studenoga. Imao je 65 godina. Njegov sprovod je održan u Nenaghu u okrugu Tipperary 8. prosinca.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X