Bubnjar Sigur Rosa napustio bend nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

‘U svjetlu izuzetno ozbiljnih i osobnih optužbi na račun Orri Pálla Dýrasona, koje su se posljednjih dana zaredale, prihvatili smo njegovu odluku da napusti bend’, objasnio su iz Sigur Rósa.

Sigur Rós u Domu sportova, na slici bubnjar Orion Páll Dýrason (Foto: Danko Crnković/Perun.hr)

Osumnjičeni bubnjar, Orion Páll Dýrason, optužen je za seksualno zlostavljanje Meagan Boyd, u Los Angelesu 2013. Kao odgovor optužbama, napustio je bend, prema postu na Facebook stranici, jučer ujutro (1. listopada). “U svjetlu izuzetno ozbiljnih i osobnih optužbi protiv njega posljednjih dana danas smo prihvatili ostavku našeg bubnjara Orrija Pálla Dýrasona kako bi mu dopustili da se privatno nosi s optužbama.”

Podsjećamo, optužbe su osvanule prošlog tjedna kada je Boydova na Instagramu napisala:

“Bila sam pijana i upoznala sam ga u klubu, poljubili smo se prije nego smo zaspali u istom krevetu, nakon toga sam bila u potpunoj nesvjestici. Probudila sam se s osjećajem da je netko penetrirao u mene dok sam bila u dubokom snu…Dogodilo se to dvaput tijekom iste noći i pitala sam se zašto nisam otišla nakon prvog puta – no bila sam umorna, pijana, u šoku i to se desilo prije nego sam čula za bilo što poput Ubera ili Lyfta. No ništa od toga ne bi trebalo biti važno jer nitko ne zaslužuje da bude silovan/diran/lizan/jeban bez pristanka.”

Nakon toga Boydova je u sljedećem Instagram postu, koji je, u međuvremenu obrisan, podijelila navodnu e-mail korespondenciju s Dyrasonom, u kojem je ovaj osporio njeno viđenje te sporne noći.

“Ne razumijem zašto me želiš optužiti za nešto što nisam učinio”, napisao je Dyrason, “Žao mi je što moraš prolaziti kroz sve ovo no moje sjećanje na tu noć potpuno je drugačije od tvojeg. Imali smo lijepu noć, crtali smo i pili u mojem stanu, nakon toga smo otišli u krevet. Sljedeći dan si čak htjela i ostati i pitala si me možeš li, no ja sam morao ići u studio i onda si se uznemirila oko toga. Proveli smo ugodno vrijeme. Sviđa mi se tvoja umjetnost, mislim da si talentirana umjetnica i uživao sam u vremenu koje sam proveo s tobom.”

Boyd mu je na to odgovorila: “Nisam uopće bila ljuta što si morao otići! Bila sam ljuta jer sam se probudila i shvatila da je u meni bio tvoj kurac, bez da sam na seks pristala! Ti si se činio kao da ne znaš što me uznemirilo. Vrištala sam i rekla ti “da se ne jebu ljudi koji spavaju!” Zamolio si me da ostanem i čak me pozvao da s tobom idem u studio. Plakala sam čitavim putem do kuće i poslije. Imala sam traume mjesecima i godinama nisam mogla zaboraviti kako si učinio da se osjećam, kako iskorišteno i potrošeno. Samo jebeno priznaj da si to učinio.”

U postu na svojoj osobnoj Facebook stranici Dyrason je jučer ujutro (1.listopada) poručio:

“Zahvaljujem svojim prijateljima i rodbini na podršci koju ste mi, posljednjih dana, pružili. Čitava ova stvar ima velikog efekta po mene, neki će reći opravdano, no s tim ljudima ne namjeravam raspravljati. Međutim, iskreno pozivam te iste ljude da svoj bijes usmjere negdje drugdje, da se suzdrže od uvlačenja moje obitelji u ovo, naročito moje žene. Također, pozivam ljude da ostanu smireni i da se ne dijele u dvije vojske po ovom pitanju, ovdje nije riječ o sudskom postupku nego o Meaganinoj riječi protiv moje, na internetu. Glasne provokacije ne idu u prilog nikome – ni meni, ni njoj. U svijetlu svih ovih događaja odlučio sam napustiti Sigur Rós. Teška je to odluka za mene, no ne mogu dopustiti da ove ozbiljne optužbe utječu na moj bend, na važan i lijep posao koji je tamo učinjen posljednjih nekoliko godina. Učiniti ću sve što mogu da se izvučem iz ove noćne more i iz poštovanja prema ljudima koji stvarno pate od trauma uzrokovanih seksualnim nasiljem, neću ovu bitku voditi javno. “

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X