Četvrto i najuspješnije izdanje Magic Box online koncerta do sada na Radiju 808

Četvrto izdanje Magic Box online koncerta, ispunilo je u subotu, 30. siječnja, ne samo lokaciju na kojoj se održavao, zagrebački HUB385, odličnim live nastupima već i mnoge društvene mreže i druge internetske kanale.

Alejuandro Buendija na Magic Boxu Radija 808 (Foto: Foto: Ivan Buvinić)

Šest sati neprestane glazbe i koncerte šest bendova i autora domaće nezavisne i alternativne glazbene scene pogledalo je preko 12 tisuća gledatelja. U ovom vremenu u kojem i glazbenicima i publici itekako nedostaje nastupa uživo, Magic Box je barem dijelom uspio nadomjestiti iskustvo pravog koncerta. Bez obzira na nemogućnost svirke uživo, glazbenici i dalje stvaraju punom parom, a domaća scena je itekako živa, što su dokazali i glazbeni gosti koji su predstavili nova izdanja i projekte.

Magic Box #4 u zajedničkoj organizaciji Radija 808 i Pozitivnog ritma otvorili su pioniri reggae glazbe u Hrvatskoj Brain Holidays, i odmah ugrijali scenu toplim karipskim ritmovima. Ovaj mnogočlani bend prošle je godine proslavio 20 godina postojanja i tom prilikom nastupio na Jamajci.

Brain Holidays na Magic Boxu Radija 808 (Foto: Foto: Ivan Buvinić)

Odličnu atmosferu i scenu preuzeo je Dimitrije Dimitrijević, solo projekt pjevača i basiste benda Igralom Dimitrija Simovića. Sa sjajnom ekipom glazbenika iza sebe predstavio je materijal s albuma prvijenca Čar-pitanje, Dimitrijeva lirika praćena elementima trip hopa, bluesa, alternative, funka, synth popa, RNB-a elektronike i ambijentalne glazbe.

Dimitrije Dimitrijević na Magic Boxu Radija 808 (Foto: Foto: Ivan Buvinić)

Apsolutna eksplozija na sceni u HUB385 bili su vrhunski Chui, hvaljen i nagrađeni svemirski jazz rock sastav iz Zagreba. Četiri ekspresivna člana benda “prošetali” su svojim opusom čvrsto ukorijenjenim u jazz, ali koji hrabro koketira s mnogim drugim žanrovima. Još jednom Chui su dokazali svoju apsolutnu dominaciju u jazz vodama i živim nastupima.

Opuštanje u laganije zvukove nakon energičnih Chui omogućio je publici nastup Aklee Neon, osječke kantautorica i putujuće glazbenice. I ovaj put Aklea je svoje afro-soul, ethno-beats harmonije kanalizirala cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena. Mlada glazbenica nedavno je izbacila singl “Shika Shika”, te odnijela i prvu nagradu u karijeri, onu za najbolju kantautoricu na nedavno dodijeljenim Music Pub nagradama.

Aklea Neon na Magic Boxu Radija 808 (Foto: Foto: Ivan Buvinić)

Najiščekivaniji nastup večeri, britkog i duhovitog kroničara vremena Alejuandra Buendije i njegovog benda Sinovi nije razočarao. Saša Antić u svom projektu Alejuandro Buendija nedavno je objavio album “Škrinja”, nastao u vrijeme pandemijske karantene, i s usviranim bendom Sinovi protresao je na sceni Magic Boxa trenutno stanje društva kroz duhovite asocijacije, vrhunsku liriku i puno crnog humora. Uz gosta na mikrofonu Yurija iz STillnesa izveo je hit iz 2008. “Ludi SplitY’ all”, a na gramofonima im se pridružio legendarni DJ Phat Phillie.

Chui na Magic Boxu Radija 808 (Foto: Foto: Ivan Buvinić)

Četvrti Magic Box zatvorio je naš najbolji izvozni proizvod u žanru elektroničke glazbe Petar Dundov, s jednosatnim setom u njegovoj produkciji i dokazao titulu zasigurno najpoznatijeg hrvatskog DJ i producenta koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najjače domaće autore te je prvorazredni glazbeni izvozni proizvod. Iza sebe ima veliki broj singlova, albuma te nastupa na festivalima i u klubovima diljem svijeta.

Petar Dundov na Magic Boxu Radija 808 (Foto: Foto: Ivan Buvinić)

Posebnu dinamiku i talk-show ugođaj dali su i intervjui s glazbenicima između svakog nastupa, u kojem smo saznali i nešto više, a kroz koje ih je opušteno vodio novi voditeljski par Ida Prester i Goran Pirš – Piro.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X