Chk Chk Chk (!!!) na Yammatovom u Tucmanu – dance, dance, dance!

Prilika za proljetni event Yammatovo zagrebačke radio stanice Yammat FM ovog puta se po prvi put ukazala u dvorani Tucman.

Chk Chk Chk (!!!) na Yammatovom u Tucmanu (Foto: Niko Goga i Tomislav Sporiš)

Frontmen Nic Offer i dalje je ‘lud k’o šlapa’, još uvijek neumorno skače po pozornici u kratkim hlačama i još uvijek drži mikrofon kao kornet sladoleda. Njegov bend Chk Chk Chk (!!!) protkao je svoj dance-punk odličnim elementima funka i čini se da mu je plesni moment uistinu na vrhuncu. No energiju benda sinoć nije u tolikoj mjeri dijelila i publika okupljenja na proljetnom izdanju Yammatova, koncertnog tuluma radija Yammat FM, održanog u dvorani Tucman.

Chk Chk Chk (!!!) na Yammatovom u Tucmanu (Foto: Niko Goga i Tomislav Sporiš)

Kao da je adrenalin s pozornice bio prejak za plesnu konzumaciju za solidan broj ‘poslovnjaka’ koje su !!! rešetali ritmom. A feedback za ovaj bend, kojem je ovo bilo četvrto gostovanje u Zagrebu definitivno je ključni element happeninga. Uskakao je tako Nick Offer nekoliko puta u redove publike, kao da se na svoje oči želio uvjeriti je li sve u redu s ljudima, jer naravno Chk Chk Chk nije bend koji ‘kampira’ dva sata na pozornici. 80 minuta je tu maksimum, računajući i pauze između biseva, kao što u neku ruku nije potrebno ni neko posebno predznanje kako bi se konzumirala njihova glazba zavodničkog i brzog ritma. Dakle, nedostajao je onaj element da se može zaključiti da je ‘Tucman gorio’.

Chk Chk Chk (!!!) na Yammatovom u Tucmanu (Foto: Niko Goga i Tomislav Sporiš)

Koncert je bio u znaku predstavljanja novog albuma „Shake The Shudder“ s kojeg su izveli singl „The One 2“, te pjesme „NRGQ“, „DITBR (Interlude)“, „Dancing Is The Best Revenge“, „Throttle Service“ i „Our Love (You Can Get)“, dakle lavovski dio novog materijala koji je Zagreb sinoć zapuhnuo najsvježijim njujorškom klupskim povjetarcem, koji je na momente ‘mirisao’ i na LCD Soundsystem – bio je u zraku taj hommage velikanima i zvuku tog velegrada difuzno oplemenjen i moderniziran stvarnošću. Dakako, u cijeloj priči to je samo bio plus i može se odagnati sumnja da je vatrena reakcija izostala jer je publika došla zbog starih hitova.

Chk Chk Chk (!!!) na Yammatovom u Tucmanu (Foto: Niko Goga i Tomislav Sporiš)

Možda jedan od uzroka leži i u tome što narativ Yammatova nije bio toliko vezan za koncertnu večer, koliko je bio prilika za minglanje i druženje, kad opuštanje okupljenih obično dođe u kasnonoćnim satima. Narodski rečeno; Chk Chk Chk su na pozornicu izašli prerano, iako se to dogodilo u 23 sata. Da su to učinili negdje iza ponoći, Nic ne bi imao potrebe uskakati u gomilu i ‘opipavati’ njen puls.

No ne treba očajavati, !!! su bukirani za ovoljetno SuperUho u Primoštenu. Dakle prilika za popravni je tu. Popravni za publiku. S bendom je sve u redu. Dapače, daleko više od očekivanog.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X