‘Crazy Rich Asians’ obara rekorde na blagajnama, postao najprofitabilniji ‘rom-com’ u posljednjih 10 godina

Film je, osim sasvim sporedne ljubavne priče, nešto popuz azijatskog “Black Panthera”, filmsko ostvarenje koje široj javnosti skreće pozornost i na prisutnost Azijata u Hollywoodu.

  • 6
    Shares
‘Crazy Rich Asians’, isječak iz trailera (izvor: YouTube)

“Crazy Rich Asians” potukao je sve rekorde na kino blagajnama i postao, u posljednjih deset godina, najprofitabilnija romantična komedija u SAD-u, nadmašivši i “The Proposal” iz 2009. godine.

Film je od kino premijere zaradio, samo na području SAD-a, više od 160 milijuna dolara.

Podsjećamo, film je inicijalno objavljen još u kolovozu, zasnovan je na romanu Kevina Kwana koji je, u suštini, satirizirao bogate azijske obitelji naseljene na zapadnoj obali SAD-a i koncentrirane oko šireg područja Los Angelesa. Prvi je ovo veći holivudski film, nakon 25 godina, u kojem glavnu ulogu tumači azijski glumac. No, u ovom slučaju ne jedan, nego svi.

Već prvog vikenda nakon kino premijere, “Crazy Rich Asians” je nadmašio sva očekivanja i predikcije oko box officea. Postao je film koji je, u posljednjih 11 godina, najviše zaradio i tijekom tzv. Labour Day vikenda u SAD-u, kada je i pušten, a suludo je bilo za očekivati da će film pokopati i zaradu “Sex And The Citya”, puštenog otprilike u isto vrijeme 10 godina ranije, i filma koji je isporučio zaradu od 152,6 milijuna dolara.

Inače, najsnažniji rom-com svih vremena, u SAD-u je, i dalje “My Big Fat Greek Wedding”, koji je zaradio više od 240 milijuna dolara.

Naravno, već se spominje i nastavak filma. A materijala, barem scenarističkog itekako ima jer “Crazy Rich Asians” vodi do druge knjige u Kwanovom opusu, “China Rich Girlfriend”. Warner Bros. još nije službeno objavio i nastavak filma, no zvijezde ovog izdanja, poput Constance Wu i Henrya Goldinga već su izrazile interes za povratak u uloge. Također, redatelj Jon M. Chu, za Variety je, prošli tjedan, potvrdio da se finalizira “deal” oko novog filma. Valja napomenuti i da je fotografiju za film radio naš Vanja Černjul, zagrebački kinematograf s holivudskom adresom, inače već dvaput nominiran za nagradu Primetime Emmy. Warner Bros. je, čini se, najnjušio zlatnu koku.

  • 6
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X