Crossovers 2011 – odabrani sudionici i glazbeni program

Festival dokumentarnog rock filma DORF iz Vinkovaca i Festival evropskog filma Palić 2011 organizirali su radionicu dokumentarnog glazbenog filma CROSSOVERS.

Crossovers 2011

Radionica CROSSOVERS će se održati u razdoblju od 16 – 22. srpnja 2011. godine, tijekom trajanja 18. Festivala evropskog filma Palić. Sudionici radionice iz Hrvatske su: Bojan Perić, Silva Ćapin, Ines Ignjačić, Romano Perić i Vanda Volić.

U pet festivalskih dana na Paliću će nastupiti slijedeći izvođači, o kojima će snimiti film:

17.07. Jarboli (Srbija)

– kultni beogradski indie rock band, slave 20.rođendan i promoviraju novi, sedmi po redu album “Zabava”

http://www.myspace.com/jarboli

 

18.07. Damo Suzuki & Ludolf Neum (Japan/Srbija)

– sjajni pjevač krautrock grupe Can nastupiti će u društvu  za ovu priliku ponovo okupljenih legendarnih subotičkih improvizatora

http://en.wikipedia.org/wiki/Damo_Suzuki

 

19.07. Mick Harvey (Australija)

– australski multiinstrumentalist, producent i autor iz vremena Birthday Party, Crime&City Solution, Nick Cave and The Bad Seeds. Promovira ovogodišnji, inače šesti solo album “Sketches from the Book of the Dead”

http://www.mickharvey.com/

 

20.07. Burnt Friedman & Jaki Liebezeit (Njemačka)

– bubnjar utjecajne grupe Can Jaki Liebezeit i revolucionarni dub/jazz producent Burnt Friedman (koji inače sa Uwe Schmidtom aka Atom Heart (i Senor Coconut) čini duo Flanger, a sa David Sylvianom i njegovim bratom Steve Jansenom radi na projektu Nine Horses…) već godinama svojim izdanjima pomiču glazbene granice, te ponovo fasciniraju svježinom i genijalnim idejama. Poslušajte za upoznavanje sa ovim uzbudljivim projektom izvrsne “Secret Rhythms” albume…

http://www.myspace.com/burntfriedmanjakiliebezeit

 

21.07. Bilk (Hrvatska)

– jedinstveni electro/dub/breakbeat trio, vrhunski glazbenici koji u Subotici premijerno najavljuju novi materijal, nasljednik briljantnog “This Bilk Is Radioactive” (moonlee Records) iz 2006. godine

http://www.myspace.com/bilkspace

Rezultat zajedničkog rada 10 sudionika (pet iz Srbije, pet iz Hrvatske) biti će premijerno prikazan na Festivalu dokumentarnog rock filma DORF 2012. godine, a nakon čega će biti predstavljen po Hrvatskoj, Srbiji i ostalim zemljama.

Radionicu će voditi redatelji Uli M.Schueppel i David Kleijwegt.

Njemački redatelj Uli M. Schueppel autor je kultnog dokumentarnog filma o američkoj turneji grupe Nick Cave & the Bad Seeds “Road to God Knows Where”, kao i drugih igranih filmova za koje je osvajao prestižne filmske nagrade.

Nizozemski redatelj David Kleijwegt je u svojoj bogatoj karijeri snimao dokumentarne filmove o nekim od najznačajnijih muzičkih skupina današnjice (Coco Rosie, Antony & the Johnsons, Devendra Banhart, Low i dr.), te sudjelovao u serijalu Lola Da Musica, jednoj od prvih europskih serija dokumentarnih glazbenih filmova.

Ulaz na koncerte je besplatan, a Festival evropskog filma Palić organizira svakog dana prijevoz od Beograda do Palića, koji se također ne naplaćuje.

 

Više detalja o festivalskom programu potražite na www.palicfilmfestival.com.

Radionica CROSSOVERS je dio istoimenog projekta, koji se financira iz fonda pretpristupne pomoći EU – IPA II Prekogranična suradnja Hrvatska – Srbija. Projekt su inicirali Udruga ljubitelja filma “RARE” Vinkovci i Otvoreni univerzitet iz Subotice, a traje 12 mjeseci i ima za cilj potaknuti prekograničnu kulturnu suradnju i razviti suradnju mladih umjetnika na području filma i glazbe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X