Riječki Maderfa’N’kerz ponovo na okupu

Prošle godine navršilo se trideset godina od posljednjeg albuma MC Buffala s Maderfa’N’kerzima ‘Made In Rijeka’ i deset godina od njegove prerane smrti.

Maderfa’N’kerz kraj murala MC Buffalu (foto: Nocturno Pro 8)

MC Buffalo, pravog imena Dejan Bubalo, jedan je od hrvatskih pionira rapa i hip-hopa koji, prema riječima ponovo okupljene ekipe, ”zaslužuje tribute kojim bi starije generacije podsjetili na genijalost riječkog repera, a mlađe pak naučili tko je taj tip na grafitu na Zametu.”

Isključivo radi emocija, strasti i nikad prežaljenog prijateljstva, originalna postava u sastavu Robert Jovanović – Robi (bas), Jimi Grgić (gitara), Neven Novak (klavijature) i Denis Pilepić – Pille (ritam mašina), okupila se kako bi snimila legendarne pjesme hrvatskog rap pionira, uz pomoć još legendarnijih gostiju. Tri “kazetara” i produkciju u špajzi zamijenili su Matej Zec i njegov hi-tech studio.

“Alkohol” je prvi singl kojeg objavljuju u novom ruhu, i u kojoj dionice MC Buffala repaju Riječani Gane RImatore, Sova Animal i Denno Carvaglio. DJ Jopa sve je ukrasio fantastičnom scratch simfonijom, a za bubanj je zaslužan jedan od najboljih – Alen Tibljaš.

Duhovit tekst, pozitivna energija, zezancija i opaki ritam, epiteti su koji opisuju ‘Alkohol’, pjesmu koja definitivno može služiti kao ogledni primjer provrazredne izvedbe rap-rock zvuka. Sve to vidljivo je i iz spota nastalog u režiji Profectus Media koji pršti emocijama u svakom smislu.

”Pjesme stare trideset godina zvuče kao da su napravljene danas, a Maderfa’N’kerz definitivno zvuče bolje nego prije trideset godina”, komentira četvorka te dodaje kako će uz ponovo snimljene pjesme s raznim, dragim im gostima, neke ipak samo remasterirati jer je ”nemoguće ponoviti energiju, šarm i humor nekih Dejanovih izvedbi.”

Kako bi cijela priča oko tribute-a MC Buffalu završila u pozitivnom duhu, sav prihod od prodaje albuma Maderfa’N’kerz će donirati u humanitarne svrhe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X