DC Comics u novom broju otkriva najnovijeg Supermana kao biseksualca

Sin Clarka Kenta bit će u istospolnoj vezi dok se bori protiv klimatske krize i prosvjeduje protiv deportacije izbjeglica.

Superman i Jay Nakamura u ljubavnom zagrljaju (Izvor: DC Comics)

Tradicionalno heteroseksualni superheroj krenut će u istospolnu vezu s prijateljem u novom stripu. Jonathan Kent, sin Clarka Kenta i Lois Lane, startao je u srpnju ove godine.

“Ideja o zamjeni Clarka Kenta drugim bijelim spasiteljem činilo mi se kao propuštena prilika”, rekao je Tom Taylor, pisac strip serijala, u intervjuu za New York Times.

“Uvijek sam govorio da svakome trebaju heroji i da svi zaslužuju vidjeti sebe u svojim herojima i vrlo sam zahvalan DC-u i Warner Brosu što dijele ovu ideju. Supermanov simbol oduvijek je predstavljao nadu, istinu i pravdu. Danas taj simbol predstavlja nešto više. Danas se više ljudi može vidjeti u najmoćnijem superjunaku u stripu”, rekao je Taylor u izjavi.

Novi ljubavni interes Jonathana Kenta, tj. mladog Supermana, je Jay Nakamura, reporter koji se brine za njega nakon što je “mentalno i fizički izgorio od pokušaja da spasi sve što se može spasiti” u nastavku “Superman: Sin Kal-Ela #5”, koji izlazi u studenom. Otkriveno je i da Nakamura ima posebne moći. Kentova seksualnost nije jedini način na koji je lik ažuriran za novu publiku i novo vrijeme. U novim izdanjima prikazan je kako prosvjeduje protiv deportacije izbjeglica, zaustavljajući pucnjavu u srednjoj školi i pokušavajući ugasiti požare koji su bili uzrok klimatske krize.

Ova promjena u karakterizaciji slijedi druge nedavne pokušaje dodavanja queernessa u svijet stripa. U kolovozu je tako predstavljeno da najnovija verzija Robina, Batmanovog pomoćnika, ima dečka, dok je u ožujku Marvel također donio odluku da Kapetana Ameriku prikaže kao gej lika.

To je što se tiče stripova, no, svjetovi Marvela i DC-a na velikom platnu ostaju manje progresivni. Biseksualni Lik Tesse Thompson u “Thor: Ragnarok” otkriven je samo u tweetu, dok Deadpoolova seksualna fluidnost tek treba biti u potpunosti istražena. Eternals će ovog studenog promijenit stvari s prvim LGBTQ+ poljupcem Marvel Cinematic Universea između Phastosa kojeg tumači Brian Tyree Henry, prvog otvoreno homoseksualnog superjunaka, i Haaza Sleimana, koji glumi njegovog partnera.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X