Uhićen osumnjičeni za dijeljenje linka sa filmom ‘Toma’

Jedan od osumnjičenih za ilegalno dijeljenje linka na kojem se nalazi film ‘Toma’ po društvenim mrežama uhićen je i saslušan, kako prenosi srpski portal B92.

  •  
  •  
‘Toma’

Osumnjičeni je saslušan u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, gdje je priznao krivicu. Osumnjičeni se tereti za neovlašteno korištenje autorskih prava i određena mu je mjera zabrane upotrebe interneta, kako bi se spriječile dalje zloupotrebe. Pored njega, svi oni koji su dalje neovlašteno podijelili ovaj link sa filmom, bit će takođe procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju, poručuju iz tužilaštva. Iz Tužilaštva su također poručili da se radi na otkrivanju i procesuiranju osobe od koje je ovaj link potekao.

Krivičnu prijavu protiv NN lica ovim povodom policiji su u petak ujutro podnijele Produkcijske kuće MinaKord i KobraFilm, nakon što su na društvenim mrežama tijekom vikenda uočili više stotina linkova, koji su svi dalje procesuirani u suradnji sa nadležnim državnim institucijama, o čemu je obaviještena je i Antipiratska agencija Srbije (SAPA). Spomenute kuće su su vlasnici autorskih prava filma “Toma” redatelja Dragana Bjelogrlića, tj. biografskog filma o Tomi Zdravkoviću, koji će definitivno biti kino hit sezone u regiji.

Kako se navodi u priopćenju, iz agencije SAPA napominju da „po krivičnom zakonu Srbije, kao i zemalja u regiiji, svaki vid objavljivanja ili dijeljenja autorskog djela spada u kršenje autorskih i srodnih prava, te da svako tko se bavi ovakvim djelatnostima nosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za nastalu štetu“.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X