Dee Snider kaže da direktora Spotifyja ‘treba ustrijeliti’

Frontmen Twisted Sistera gostovao je u The Jeremy White Showu i priznao da su njega i njegove kolege rockere “ubile” niske isplate streaming servisa.

Dee Snider (foto: Frank Schwichtenberg / Wikipedia)

Dee Snider nije štedio riječi kada su ga pitali o financijskim poteškoćama s kojima se današnji glazbenici suočavaju. Frontmen Twisted Sistera gostovao je u The Jeremy White Showu i priznao da su njega i njegove kolege rockere “ubile” niske isplate streaming servisa.

“Spotify, je veleprodaja, plaćate jednu mjesečnu naknadu, a mi dobivamo vrlo malo. A onaj tip sa Spotifyja, njega treba strijeljati. Kad je čuo da se izvođači žale kako su malo plaćeni, njegov je odgovor bio ‘stvarajte više glazbe’. Kao da proizvodimo limenke Cole.”

Snider je mislio na milijardera, izvršnog direktora Spotifyja Daniela Eka koji je 2020. primijetio da “neki izvođači koji su u prošlosti bili uspješni, možda neće dobro proći u budućim uvjetima gdje ne možete snimati glazbu jednom svake tri do četiri godine i misliti da je to dovoljno.”

“Pravite više glazbe. To je uvredljivo i omalovažavajuće,” ustvrdio je Snider, prije nego što je naveo jedini način na koji umjetnici mogu zarađivati za život. “Licenciranje je posljednji božji dar, posljednja oaza u kojoj zapravo možete zaraditi nešto novca”, inzistirao je pjevač. “Steven Spielberg bira ‘We’re Not Gonna Take It’ za finale “Ready Player One”. Hvala ti Bože. Jer ne dobivam ništa od Spotifyja.”

Ovo nije prvi put da je Snider kritizirao Eka. “Iako vi (slušatelj) imate koristi i uživate u Spotifyju, to je dio onoga što ubija glavni izvor prihoda za umjetnike/kreatore”, primijetio je frontmen Twisted Sister kada je CEO dao svoje zloglasne komentare 2020. “Količina umjetnika ‘dovoljno bogata’ ‘ da izdrže ovaj gubitak je oko .0001%. Rješenje Daniela Eka je da mi više pišemo i snimamo o vlastitom trošku?! Jebeš njega!”

Drugi umjetnici, uključujući Davida Byrnea, Neila Younga, Mikea Millsa iz R.E.M.-a i The Black Keys također su bili kritični prema Spotifyjevim metodama plaćanja u prošlosti. Iako točne cijene mogu varirati ovisno o izvođaču i ugovoru, procjenjuje se da Spotify plaća otprilike 0,003 – 0,005 dolara po streamu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X