Delta 21, novo ime iz Vinkovaca, predstavlja se EP izdanjem ‘D21’

Delta 21 je novo ime na vinkovačkoj rock sceni. Okupljeni oko usnoharmonikaša Djeke Igora (Harp Explosion, Disciplin A Kitschme…) bend radi autorske instrumentalne pjesme kao trio (usna harmonika, gitara i bubanj). Bend je pred publiku prvi puta izašao prošle godine i nakon dvije svirke ušao u studio. Rezultat je EP kojim se bend nastoji predstaviti široj publici.

Delta 21 ‘D21’

O bendu Delta 21 progovorio je Igor Djeke: “Cijelu priču je započeo bubnjar Ivan Peh 2021. godine organiziravši privatne jam sessione koji su se odvijali (i još uvijek se odvijaju) na tjednoj bazi. Nakon par izmjena ustalila se postava sa Goranom Križanićem na gitari, Ivanom na bubnju i mojom usnom harmonikom. Sve sessione smo redovito snimali a one odabrane smo aranžirali u autorske instrumentalne pjesme. Teško je tu pričati o žanrovskom opredjeljenju ali moglo bi se reći da je to nekakav garage rock sa blues, funk i noise elementima.”

Delta 21 (Foto: promo)

Delta 21 je prošle godine izašla u javnost sa dvije svirke da bi potom pala odluka da bi se moglo snimiti nešto i u studiju. Izbor je pao na Dalibora Matanovića i njegov studio BU! a rezultat je EP sa pet autorskih pjesama koji se može poslušati na Bandcamp stranici benda, a uskoro i na streaming servisima.

“U planu je snimanje cijelog repertoara pa slaganje i objavljivanje albuma. Osim ovog EP-a, naša Facebook stranica je popunjena live snimcima sa nastupa za one koji žele vidjeti i čuti kako to zvuči u živo a kroz neko vrijeme ćemo objaviti i live album zabilježen prošle godine na Blues-rock festivalu u Osijeku”, rekao je za kraj Djeke.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X