Deni Kožić i Ljubica Gurdulić zajedno u singlu ‘Dvoje’

Nakon road trip ljubavne priče ‘Eko gorivo’, zagrebački kantautor i gitarist Deni Kožić se odlučio za prvi duet u svojem glazbenom stvaralaštvu zajedno s Ljubicom Gurdulić, svima poznatom članicom nekadašnje grupe Svadbas. Riječ je novom singlu ‘Dvoje’ melankoličnog ugođaja.

Deni Kožić i Ljubica Gurdulić ‘Dvoje’

Deni Kožić je svoj otisak ostavio i u bendovima Pips, Chips & Videoclips te Psihomodo Pop, a od 2014. godine singlom “Nasukan” odlučio je djelovati kao kantautor. Novim singlom ”Dvoje”, Deniju se rodila ideja za njegov prvi duet s Ljubicom Gurdulić koja je svojim vokalom začinila ovu ljubavnu priču nastalu u produkciji Tina Ostreša.

„Kad sam Tinu na gitari odsvirao novu pjesmu, odmah je osjetio da bi bilo važno za pjesmu da su instrumenti akustični i da ima jednostavan aranžman. Na moje veliko veselje, dogovorio je suradnju sa sjajnim glazbenicima: Goran Delač na kontrabasu, Dunja Delač na violini i Miro Mance na vibrafonu. Ivan Arnold koji je sudjelovao na mom prvom singlu Nasukan kao i na zadnjem Eko gorivo, napravio je aranžman za gudače. Na pamet mi je pao fora groove za pjesmu i Tin je snimio ritam na udaraljkama i bubnjeve na outru pjesme kao i akustičnu gitaru“, izjavio je Deni.

Pjesma je snimljena u studiju KMD u Zaprešiću kraj Zagreba, a miks i mastering napravljen je u studiju Dan Mrak. Deni Kožić potpisuje glazbu i tekst, za aranžman i produkciju je zaslužan T.O. Aranžman gudača potpisuje Ivan Arnold, a mix i mastering Ivan Božanić.

„Nakon što smo snimili prvu info snimku, tekst iz prvog versa ponavljao se i u drugom. Imao sam nekoliko radnih verzija za drugi vers, ali niti jedna mi nije legla. Pomislio sam da bi drugi vers koji je tekstualno isti, kao neki odgovor na moj otpjevani prvi, trebala otpjevati cura.Tako se rodila ideja za moj prvi duet. Pozvali smo Ljubicu Gurdulić da nam se pridruži u ovoj maloj avanturi. Volio bi da uživate slušajući novu pjesmu Dvoje kao što smo i mi uživali svirajući i pjevajući“, izjavio je Kožić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X