Digitalno izdanje kompilacije ‘Mladež bez Boga – Vol. 1’ je vani

Montažstroj, Zagrebačko kazalište mladih, PDV i Ravno do dna su krajem prošle godine putem natječaja pozvali glazbene autore da naprave svoju autorsku skladbu naziva Mladež bez Boga i na taj način sudjeluju u društveno angažiranom kulturnom projektu.

Mladež bez Boga, Vol. 1

Podsjećamo kako je skladba mogla nositi i naziv na materinjem jeziku glazbenika ili jeziku vlastitog stvaralaštva, npr. “Omladina bez Boga”, “Mladina brez Boga”, “Jugend ohne Gott”, “Youth without God”, “МладинабезБог”, itd. Stručni žiri sastavljen iz redova PDV-a, Ravno do dna i Montažstroja odabrali su za izdanje devet autorskih skladbi, koje potpisuju sljedeća izvođačka imena, istaknuta abecednim redoslijedom: Bigahye, Feta, Gloomie feat. DamXata, Hrvoje Štefanac, Izet Medošević, Marinada & Kozmodrum, Playground Hustle, Sinkauz, Xtematic.

>> Poslušajte: Mladež bez Boga vol. 1

O izvođačima:

Bigahye – Riječ je o eksperimentalnom projektu iz Skopja (Makedonija). Osnovali su ga Vasko Kostovski, Damjan Gjorgijev i Hristijan Pop-Simonov. Svoj zvuk temelje na pripovjedačkim elementima, ekelktičan pristup uz kombinaciju različitih glazbenih (pod)žanrova kao što su prog rock, down-beat, psych, funk itd.

Feta – Komiško-splitski producent. Odrastao na funku, odavno je uključen u sve pore splitske plesne scene.U suradnji s DJ Lushijem vodi prvi splitski digitalni label Acilectro već više od cijelog desetljeća, a osim “u kući” glazbu izdaje i na trogirskom Family Grooves. Nekoć iznimno aktivan na radiju u promicanju elektronske scene, danas koncentriran isključivo na produkciju i reprodukciju elektronske glazbe.

Gloomie – Pod ovim alter ego djeluje instrumentalist, vokalist i producent nekolicine etabiliranih makedonskih bendova i izvođača. Trenutno je aktivan kao elektronski izvođač, producent i vlasnik studija (Knobs Keys ‘n Stuff). Damjan Kostovski a.k.a. DamXata je gitarist i bivši član makedonskog punk-rock benda Beda Xpress. Trenutno djeluje kao kazališni redatelj, te je trenutno njegova profesionalna glazbena karijera u stadiju mirovanja što ga ne spriječava da povremeno zasvira s prijateljima.

Hrvoje Štefanac – Od djetinjstva u glazbi uz producentski rad unatrag godinu dana pod pseudonimom Wake Forld kreira izričaj na tragu ‘slomljenih’ ritmova, industrial temelja uz naglasak na široku paletu raznih zvukova.

[email protected] Medošević (Izet Medošević) – Glazbenik, pjesnik i punk filozof iz Rijeke. Objavio dvije knjige poezije te izdao Album Granulo je sunce 2016.g. (Dallas Records). Od 2017. nastupe i snima sa ritam sekcijiom “Borgie”. Sljedeći album pod naslovom Opera u Sydneyu najavljen je tokom proljeća 2019.g.

NT Wave – U ovom pothvatu je pomiješao dvije pjesme Nasilju je kraj benda Marinada i Kozmodrumovu R. Daneel Olivaw. “Jedan dan sam počeo pjevušiti Nasilju je kraj, a svirao je Kozmodrum u pozadini. Nakon nekoliko mjeseci sve se pospojilo. Marinadu smatram novom religijom, a Kozmodrum apostolima. Stigao je poziv za kompilaciju “Mladež bez boga”” – pojasnio je NT Wave, jedini svjetski techno gitarist i producent ovog mashupa.

Playground Hustle – Duo iz Zagreba koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnim repom. Producentica Ivona Eterović (Tonota) i vokalistica/tekstopisac Marija Magdalena Slović (Megi) zajedno stvaraju glazbu koja bezobrazno flerta s eksperimentalom, ali ima svoje korijene u glazbi koja je na trenutke svakome bliska. Na sceni djeluju od 2016. godine.

Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz – Već dvadesetak godina djeluju na sjecištu glazbe/zvuka i izvedbenih umjetnosti te filma i na polju audiovizualnih performansa i improvizirane glazbe. S bendom East Rodeo objavili su tri albuma. Od 2010. vode međunarodni festival eksperimentalne i improvizirane glazbe – Audioart u Puli. Dobitnici su Zlatne arene za glazbu 2017. i 2018. godine. Rade i žive u Zagrebu

Xtematic – Ovo je glavni projekt Marka Jovića (03.03.1994., Osijek), koji je nastao početkom 2011. godine. Markovi radovi ne vežu se uz jednu specifičnu tematiku, on kroz zvuk (ali i ostale medije) pokušava prenijeti različita stanja svijesti i doživljaje. Svoje radove je objavio za različite izdavačke kuće, i muzičkim medijima kao što su CD-ovi, kazete, vinili, digitalna izdanja te floppy diskovi.

Uzimajući u obzir specifičnost jednog ovakvog projekta, koji otvara neke nove dimenzije kreativnosti, odlučili smo produljiti natječaj i ostaviti ga otvorenim do daljnjeg. Nadajući se i predviđajući mogućnost da će paralelno sa održavanjem predstave pristići i neki novi glazbeni uratci, koji bi mogli dodatno obogatiti i nadograditi priču.

I dalje pozivamo glazbenike da se uključe i participiraju i šalju svoje radove na [email protected], te predviđamo i objavljivanje nastavka kompilacije, „Mladež bez Boga – Volume 2″, u drugom dijelu godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X