Uskoro izlazi kompilacija ‘Mladež bez Boga – Vol. 1’

U petak, 22. veljače ove godine će u izdanju PDV-a će biti objavljena jedinstvena glazbena kompilacija kao dio interdisciplinarnog kulturnog projekta #mladezbezboga.

Mladež bez Boga, Vol. 1

Kompilacija će se u digitalnom obliku navedenog datuma objaviti na web stranici izdavačke kuće PDV – www.pdv.com.hr, a uskoro zatim i na svim ostalim digitalnim platformama.

Montažstroj, Zagrebačko kazalište mladih, PDV i Ravno do dna su krajem prošle godine putem natječaja pozvali glazbene autore da naprave svoju autorsku skladbu naziva “Mladež bez Boga” i na taj način sudjeluju u društveno angažiranom kulturnom projektu.

Podsjećamo kako je skladba mogla nositi i naziv na materinjem jeziku glazbenika ili jeziku vlastitog stvaralaštva, npr. “Omladina bez Boga”, “Mladina brez Boga”, “Jugend ohne Gott”, “Youth without God”, “МладинабезБог“, itd.

Inicijatori pokretanja ovog glazbenog projekta oduševljeni su činjenicom da su materijali napravljeni i pristigli u vrlo kratkom razdoblju, točnije u nešto manje od dva mjeseca od početka natječaja,  uključujući i blagdanske dane.

Stručni žiri sastavljen iz redova PDV-a, Ravno do dna i Montažstroja odabrali su za izdanje devet autorskih skladbi, koje potpisuju sljedećaizvođačka imena, istaknuta abecednim redoslijedom:

Bigahye, Feta, Gloomiefeat. DamXata, Hrvoje Štefanac, Izet Medošević, Marinada & Kozmodrum, PlaygroundHustle, Sinkauz, Xtematic.

Kompilacija koja će biti objavljena u 22. veljače, dva dana nakon premijere istoimene predstave, kao segment interdisciplinarnog kulturnog projekta #mladezbezboga.

Mladež bez Boga, Vol. 1

U sklopu spomenutog interdisciplinarnog projekta,Montažstroj je održao i tribinu “Mladež bez boga / Mapiranje radikalizacija” na kojoj je raspravljano živimo li uistinu u doba radikalizacije. Ujedno i tribina i glazbena kompilacija „Mladež bez Boga – Volume 1“ paralelni su projekti, kao dijelovi procesa nastanka kazališne predstave “Mladež bez Boga” autora Boruta Šeparovića, u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Montažstroja, koja će biti premijerno izvedena 20. veljače 2019. godine.

Uzimajući u obzir specifičnost jednog ovakvog projekta, koji otvara neke nove dimenzije kreativnosti, odlučili smo produljiti natječaj i ostaviti ga otvorenim do daljnjeg. Nadajući se i predviđajući mogućnost da će paralelno sa održavanjem predstave pristići i neki novi glazbeni uratci, koji bi mogli dodatno obogatiti i nadograditi priču.

I dalje pozivamo glazbenike da se uključe i participiraju, te predviđamo i objavljivanje nastavka kompilacije, „Mladež bez Boga – Volume 2“, u drugom dijelu godine.

Svi zainteresirani mogu poslati svoje radove na [email protected].

Koji riff svira mladež bez Boga, na koji beat repa mladež bez Boga, na koji bpm pleše mladež bez Boga – uskoro ćete čuti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X