Podijelili smo 2×2 ulaznice za koncert Cyrille Aimee u Kerempuhu

Nastupit će u sklopu 14. Zagreb Jazz Festivala u utorak 24. listopada.

Cyrille Aimee (foto: Promo)

U sklopu 14. Zagreb Jazz Festivala, u utorak 24. listopada u Kazalištu Kerempuh nastupit će Cyrille Aimee.

Portal Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na na pitanje: Iz koje zemlje dolazi Cyrille Aimee? glasio je iz Francuske, a dobitnici su Marina Roček i Bojan Mitrović.

“The Wall Street Journal ju je proglasio “jednom od najperspektivnijih jazz pjevačica svojeg naraštaja”, The Guardian je napisao da je “suptilna i artikulirana pjevačica”, a New York Times da donosi “spoj Michaela Jacksona i Sarah Vaughan”, da je “drska jazz pjevačica koja stoji jednom nogom u tradiciji, a drugom u elektronici“ te da svoj glas, koji je kao “djevojački cvrkut”, “kontrolira preciznošću snajpera”. Svi oni govore o francuskoj za Grammy nominiranoj jazz pjevačici i autorici Cyrille Aimee. Pohvale koje dolaze iz cijeloga svijeta zaslužila je svojim osebujnim, trenutno prepoznatljivim glasom i pristupom koji zasniva na spoju jazza, funka, šansone i flamenka, tradicije i futurističke elektronike… Veću pažnju u svijetu jazza pobudila je 2007. kad je pobijedila na natjecanju Montreux Jazz Festivala, a produbila 2010. kad je bila finalistica na Međunarodnom jazz natjecanju Thelonious Monk te 2012. kad je pobijedila na Međunarodnom jazz natjecanju Sarah Vaughan. Uslijedile su turneje diljem svijeta i snimanja albuma. Samo kao voditeljica sastava snimila je dvanaest albuma. Na snimanjima nekih pridružili su joj se slavni glazbenici, između ostalih Roy Hargrove i Joel Frahm. U njoj su osjetili neki poseban žar, iskričavost i otvorenost prema raznim utjecajima. Zapravo tome teži impulzivno, a improvizacija za nju nije samo tehnika nego način života. Naime, od malena je bila izložena raznim utjecajima; otac joj je Francuz, a majka iz Dominikanske Republike, odrasla je u Francuskoj, pjevala u pariškim i njujorškim kafićima i klubovima, ali i na ulicama raznih europskih gradova, kao i najprestižnijim svjetskim jazz festivalima, glumila na Broadwayu, u njujorškom kazalištu Apollo, osjetila autentičnost glazbe New Orleansa… Također potajice je pjevala uz logorsku vatru s Romima u romskim kampovima u Francuskoj što je produbilo njezinu strast prema spontanosti i slobodi u glazbi.” (Davor Hrvoj)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X