Podijelili smo CD i ulaznice za koncert grupe Keane u Ljubljani

Koncertna poslastica Dan 202, kojom slovenski radio VAL 202 proslavlja 40 godina rada, donosi u cjelini ekskluzivni program u sklopu kojeg će gostovati jedna od najpopularnijih britanskih pop-rock grupa Keane koja će nastupiti u ljubljanskoj Hali Tivoli 29. listopada. Ravno do dna je dodijelio lijep poklon jednom čitatelju.

Keane (Foto: Universal Music)

Dok radio Val 202 proslavlja 40 godina emitiranja, grupa Keane obilježava 15 godina otkad su počeli stvarati pod tim imenom. Okosnica benda, Tom Chaplin i Tim Rice-Oxley, poznaju se od ranog djetinjstva, a u glazbenim vodama su se našli još 1997. Rice-Oxley je tada vodio bend Lotus Eaters, koji je izvodio obrade skladbi renomiranih U2, Oasis i The Beatles. Prekretnica je došla u vidu ponude Chrisa Martina koji je Rice-Oxleyu ponudio poziciju klavijaturiste u tada još nepoznatoj grupi Coldplay. Rice-Oxley je istu odbio jer se htio posvetiti razvoju svog benda kojem se iste godine pridružuje i Chaplin. Promijenili su ime u Cherry Keane i ubrzo skratili u Keane.

Nakon godina upornog rada, u prvu ligu britanske glazbene scene ulaze 2004., prvijencem “Hopes and Fears”. Od tada su nanizali četiri uspješna albuma i nastupili na najvećim svjetskim koncertnim i festivalskim pozornicama, što nije umanjilo kreativni zanos – pjesme za proljetos objavljeni album “Strangeland”  bend je odabirao među gotovo stotinjak novih skladbi. “Strangeland je pun individualnih avantura, vjerujem da različitim ljudima donosi različitu atmosferu, i kao svaka avantura donosi neizvjesnost, i potencijalno razočaranje i potencijalno divne stvari i iznenađenja. Sviđa mi se ideja o Strangelandu kao putovanju kroz iskupljenje”  rekao je  Tim Rice-Oxley.

Album “Strangeland”, koji Keane nazivaju najosobnijim albumom dosad, sniman je u Sea Fog studiju Tima Rice-Oxleya, a producirao ga je Dan Grech (Radiohead, The Vaccines, Howling Bells, Lana del Rey). Četiri godine je prohujalo od prethodnog albuma “Perfect Symmetry”, a dvije od mini LP izdanja “Night Train” koje je naslijedilo dugosvirajuće prethodnike u pohodu na britanske prodajne ljestvice i jednako osiguralo poziciju u povijesti popa. Sljedbenici grupe Keane nisu jedini koji su u neizvjesnosti iščekivali novi album. Od prvog albuma “Hopes & Fears” iz 2004., ovjenčanog višeplatinastom nakladom i BRIT nagradom, svaki novi album donosio je jasan , novi scenario: anksioznošću iscrtan teren albuma “Under The Iron Sea” i zarazni poptimizam albuma “Perfect Symmetry” i pjesme “Spiralling”, koju je Q Magazine 2008. proglasio pjesmom godine.

Ravno do dna poklonio je jedan bogati paket poklona, točnije dvije ulaznice jednoj osobi za koncert 29. listopada u Ljubljani i CD “Strangeland” grupe Keane!

Točan odgovor na pitanje Nabrojte sve članove grupe Keane glasi: Tom Chaplin, Tim Rice-Oxley, Richard Hughes i Jesse Quin, a dvije ulaznice za koncert u Ljubljani i CD “Strangeland” osvojio je Filip Katić.

Naše čestitke dobitniku!

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X