Podijelili smo knjige ‘Ajme & Majko – Art & Music Festival 1993-2013’

Ukoričeno je 20 godina pulskog Art & Music Festivala. Ovogodišnja, jubilarna, proslava bila je skromna, ali dugoročno postignuti dosezi koji su u knjizi ‘Ajme & Majko’ u ‘oštroj konkurenciji’ tekstova prilično su uočljiva svjedočanstva jedne važne & značajne stvari, a mi smo podijelili 3 primjerka knjige.

AJME&MAJKO – Art&Music festival 1993.-2013.

U četvrtak 21. studenog Vintage Industrial Bar će ugostiti zagrebačku promociju knjige “Ajme & Majko” posvećene dvadesetoj godina postojanja legendarnog Art & Music Festivala u Puli. Tom prigodom nastupit će sve sami pobjednici iz prošlih dekada: riječki One Piece Puzzle, beogradska Multietnička atrakcija i samoborski Dikobraz.

Povodom tog iznimnog događaja portal Ravno do dna podijelio je tri primjerka ovog važnog dokumenta jednog vremena, mjesta i ideje. Točan odgovor na pitanje: U kojem gradu se održava Art & Music Festival? glasi: Pula. Knjige su dobili: Damir Petrc iz Rijeke, Marija Tkalec iz Bedekovčine i Martina Krizman iz Zagreba. Dobitnici knjige mogu očekivati poštom.

Dvadeset godina uzbrdo

Nema što se nije dogodilo Art&Music festivalu: o glavi su mu radili rat, biblijski potop, erupcije vulkana (na Islandu), zamor materijala (povremeno), manjak sredstava (uvijek), frakcijske borbe u žiriju (da, rock’n’roll je devedesetih toliko značio), prostor i vrijeme (nekad i zajedničkim snagama). Skoro da nema mjesta u Puli koje A&M kroz ova dva desetljeća nije označio svojim programima (Arena? To be announced, kako se to kaže u biznisu). Nema baš ni puno važnih bendova iz Hrvatske (i puno šire) koji se barem jednom nisu popeli na njegovu scenu od 1993. naovamo. Konačno, a to smo htjeli i pokazati ovom knjigom, nema što o Art&Musicu i njegovih 20 godina nije napisano i objavljeno. Imate obične vijesti, obične vijesti koje danas izgledaju neobično, nadrealne vijesti u kojima je sve pogrešno, starinske novinske izvještaje u kojima je sve točno, odlaske na festival koji završe ratnom reportažom, ispovijesti naručitelja ubojstva garažnog rock’n’rolla, neke od najboljih intervjua napisanih na znanim nam jezicima, dnevnike i nekrologe, komedije situacije i analize slučaja. I baš zato što se ovakve knjige ne rade o ovakvim festivalima, i baš zato što je nagib uspona opet narastao i baš zato što Sizifa više nitko ne pita kako mu je – javljamo svojima da nismo uzalud podmetnuli ruke pod taj kamen. Iz priloženog se vidi da ima i drugih koji tako misle.

A vi – pročitajte, pa sami odlučite.

Recenzija knjige ‘Ajme & Majko – Art & Music Festival 1993.-2013.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X