Podijelili smo ulaznice za After je Bolji od Partyja (ABOP) u Tvornici kulture

ABOP ili After je Bolji Od Partya, zagrebačka audio-vizualna senzacija, svoje prvo službeno izdanje obilježava velikim koncertom u Tvornici Kulture, u subotu 16. travnja. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

ABOP u Purgeraju (Foto: Nino Šolić)
ABOP u Purgeraju (Foto: Nino Šolić)

Prije pet godina skupina individualaca nalazi zajednički jezik na afteru nakon jednog lošeg partyja. ABOP je sačinjen redom od vrhunskih glazbenika koji su sami sebe “posudili” iz poznatijih domaćih bendova kao što su Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet ili pak Pridjevi. Ukupno ih je šest, i to Erol (bass), John (bubanj), Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth), Tourett (synth) i Lo Peaks (miks pult). Svaki član jednako je bitan za cjelokupni dojam kakav ABOP na kraju ostavlja kod slušatelja i gledatelja. Bend ima dva bubnjara koji prilikom sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti jedan prema drugome licem u lice. Savršeno sinkronizirani, točni i čvrsti, ritmično guraju ovu plesnu mašinu.

Prvijenac jednostavno nazvan “ABOP”, u izdanju etikete PDV Records, sadrži četiri nove pjesme trajanja nešto manje od 30 minuta. Ne treba zbuniti kvantiteta, ovdje je riječ o kvaliteti od prvog do posljednjeg takta. Produkciju potpisuju Ivan Božanić i Erol Zejnilović, a mastering Petar Dundov, svjetski poznati techno producent sa zagrebačkom adresom.

Uz neumorne zvukove syntha, pregršt efekata, bubnjeva i bassa dobivena je dobitna kombinaciju instrumentalne svirke upakirane u atmosferu elektronskog partyja. Glazba ABOP-a je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična, s puno groovea, te nadasve moćna. Bez prisustva vokala, uspješno plove electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima. Osjetna je i velika doza tj. utjecaj čikaške acid house škole ’80-ih kroz cijeli materijal. Dosadašnjem opusu stvari pridodaju i službeni prvijenac, a sve to možete čuti na plesnom podiju Tvornice.

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Što znači kratica ABOP? glasi: After je bolji od partyja. Po dvije ulaznice dobile su: Helena Cvetko i Ivana Tolić. Dobitnici ulaznice čekaju na ulazu u Tvornicu na dan koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X