Podijelili smo ulaznice za Elementalov ‘Dan E’ u Domu sportova

Grupa Elemental označit će 5. ožujak 2016. kao ‘Dan E’, najvažniji dan u njihovoj karijeri, kad će održati veliki solo koncert u Domu sportova. Na krilima novog albuma i uz potporu najvećih hitova u 18 godina karijere, bend će po prvi put samostalno nastupiti u ovoj zagrebačkoj dvorani. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Elemental (Foto: Maja Bota)
Elemental (Foto: Maja Bota)

U prvoj rečenici biografije Elementala sažet je dio njihova uspješnog recepta – ovo je bend čija se glazbena baza nalazi u rapu, ali ih je teško svrstati u jedan žanr. Premda su davne 1998. krenuli kao tri MC-a te kao takvi objavili dva albuma, debitantski “Moj, njegov i njen svijet” (2000.) i “Tempo velegrada – Demiurg” (2002.), već trećim uhvatili su format sedmeročlane postave, netipične za općenito poimanje hip-hop kulture, i semplirane dionice zamijenili odsviranima. Izdanje je nosilo velike Elementalove pjesme poput “Romantike”, “Iz dana u dan”, “Sama”, “Tako lijepa” te bend postavilo na vrh regionalne scene, zahvativši publiku koja ih je prihvatila i kao vrsne glazbenike i kao glasnike generacija. Sljedeća tri diskografska izdanja donijeli su hitove “Zašto te imam”, “U mojoj glavi”, “Priroda i društvo”, “Ljuljaj brod”, “Bolji si”, “Prokleta ljubav” i mnoge druge pjesme koje su pozicionirale Elemental kao nezaobilazan i bitan dio hrvatske glazbene kulture.

Nakon šest albuma, brojnih uspješnih pjesama, koncerata po cijeloj regiji i 18 godina postojanja, 2016. godina bit će jedna od najbitnijih u radu benda. Početak godine obilježio je “Tijelo” novi album Elementala koji su najavile pjesme “Goli i bosi” te “Sve je moje tuđe”.

2016. ujedno je za Elemental i godina samostalnosti – sedmi album “Tijelo” objavljen je pod vlastitom diskografskom etiketom – 383 Records – uz željno iščekivanje fanova ali i članova benda. Sve je to uvod u sljedeći bitan korak – najveći samostalni koncert u karijeri. “Dan E” za Elemental će značiti punoljetnost, 18 godina uz rimu, ritam i muziku, za ljude bez predrasuda i granica. Zato će u 5. ožujka u Domu sportova biti poseban dan za bend i sve njihove fanove.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 65, a na dan koncerta 80 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty old shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13, Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7, Aquarius CD Shop, Varšavska 13, Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr.

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove novi album Elementala? glasi: “Tijelo”. Po dvije ulaznice dobili su Damir Džakić i Merica Mikuličin. Dobitnike njihove ulaznice čekaju na ulazu u Dom sportova na dan koncerta.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X