Objavljen prvi trailer zahtjevnog animiranog filma ‘Loving Vincent’

Prvi trailer filma ‘Loving Vincent’ animirani je film sačinjen od 12 uljnih platna u sekundi, a radilo ga je preko stotinu slikara.

'Loving Vincent'
‘Loving Vincent’

Rad na jedinstvenom filmskom pothvatu “Loving Vincent” idejno je započeo 2011. godine, a planirani završetak 80-minutnog animiranog filma u kojem se pokušava riješiti misterij smrti poznatog nizozemskog slikara Vincenta van Gogha predviđen je za 2016. godinu.

“Pa, istina je, da ne možemo pričati drugačije, osim preko naših platna”, napisao je Vincent van Gogh u svom oproštajnom pismu. Ideja da bi to mogla biti glavna nit vodilja za animirani film postala je imperativ za redateljicu i slikaricu Dorotu Kobiela. Ona je odlučila oživjeti njegove slike kako bi ispričala priču o njegovom životu i smrti.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=47h6pQ6StCk[/youtube]

Film produciraju Oscarom nagrađeni studiji BreakThru i Trademark Films, a u rad je trenutno uključeno preko stotinu slikara koji neumorno u Gdanjsku, u Poljskoj rade replike van Goghovih slika istim slikarskim i grafičkim tehnikama, ali konstantno ih izmjenjujući kako bi se animirale. Posebno izumljene i patentirane slikarske radne stanice koje omogućuju da se ovaj iznimni 80-minutni animirani film može načiniti u dvije godine nazvane su Painting Animation Work Stations (PAWS). Predviđeno je da slikari ručno naslikaju 56,800 frameova tj. slika, naravno inspirirani stilom Vincenta van Gogha. Dakle, riječ je o filmskom djelu u kojem nema kompjuterski generirane animacije, već je svaki frame jedinstveno i originalno ulje na platnu.

Koncept trailer iz 2012. godine:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r3LSfvcmrf0[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X