Tko ide na koncert Bajage i Instruktora u Tvornici

Bajaga i Instruktori nastupat će tri dana uzastopno od 6. do 8. ožujka u Velikom pogonu Tvornice kulture. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice za četvrtak 6. ožujka.

Bajaga i Instruktori

“Urednik u Kulušiću je bio Dražen Vrdoljak, stvarno genijalac čovjek. Imao je neku redovnu foru sa svirkama, čuo je album, dopao mu se i pitao me ‘možeš skupiti neki bend i doći?’ Kulušić je primao nekih 500-600 ljudi, a pravo da ti kažem bilo ih je 200-300. Ali stvarno je bilo fantastično jer nikad prije toga nisam svirao sam. Već sljedeći put kroz dva-tri mjeseca imao sam rasprodana dva komada u Kulušiću. Draženu dugujemo veliku zahvalnost”. – tim riječima se Momčilo Bajagić Bajaga prisjetio ključnog događaja s početka njegove karijere i osobe bez koje ništa ne bi bilo isto. Na tri koncerta koje će Bajaga i njegovi Instruktori održati u Tvornici kulture od 6. do 8. ožujka obilježit će se impresivna tri desetljeća rada i svi će biti posvećeni velikom Draženu Vrdoljaku.

Bajagin početak vezan je uz klub koji se nalazi u Tvorničinom susjedstvu – legendarni Kulušić – u kojem je 12. travnja 1984. na poziv Dražena Vrdoljaka održao svoj prvi solo koncert i promovirao debitantski album “Pozitivna geografija”. Za iznimno talentiranog skladatelja tada još zaposlenog i kao gitarist u Ribljoj čorbi otpočela je nova era u karijeri koja će trajati čak tri desetljeća tijekom kojih će stvoriti jedan od najvećih pop rock sastava u povijesti ovih prostora.

S obzirom na proslavu važne obljetnice Bajaga i Instruktori pripremit će tri sasvim posebna koncertna iskustva. Svaki dan imat će specijalno pripremljenu set listu s pjesama od kojih će neke biti izvedene samo na tom koncertu. Uz specifičnu rasvjetu i scenografiju publika će svaki dan dobiti dojam potpuno novog showa.

Trodnevna ‘rezidencija’ u Tvornici kulture praksa je koja nije već dugo primjenjena u Zagrebu i podsjeća na poznate serije koncerata u danas nažalost zatvorenom Kulušiću. Bajaga i Instruktori idealan su odabir za ponovno uvođenje tog običaja.

Točan odgovor na pitanje: Kojoj osobi su posvećena tri koncerta u Tvornici kulture? glasi: Draženu Vrdoljaku, a po dvije ulaznice dobile su Lucija Vejmelka i Katarina Borovina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X