Tko ide na koncert Bajage i Instruktora u Tvornici

Bajaga i Instruktori nastupat će tri dana uzastopno od 6. do 8. ožujka u Velikom pogonu Tvornice kulture. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice za četvrtak 6. ožujka.

Bajaga i Instruktori

“Urednik u Kulušiću je bio Dražen Vrdoljak, stvarno genijalac čovjek. Imao je neku redovnu foru sa svirkama, čuo je album, dopao mu se i pitao me ‘možeš skupiti neki bend i doći?’ Kulušić je primao nekih 500-600 ljudi, a pravo da ti kažem bilo ih je 200-300. Ali stvarno je bilo fantastično jer nikad prije toga nisam svirao sam. Već sljedeći put kroz dva-tri mjeseca imao sam rasprodana dva komada u Kulušiću. Draženu dugujemo veliku zahvalnost”. – tim riječima se Momčilo Bajagić Bajaga prisjetio ključnog događaja s početka njegove karijere i osobe bez koje ništa ne bi bilo isto. Na tri koncerta koje će Bajaga i njegovi Instruktori održati u Tvornici kulture od 6. do 8. ožujka obilježit će se impresivna tri desetljeća rada i svi će biti posvećeni velikom Draženu Vrdoljaku.

Bajagin početak vezan je uz klub koji se nalazi u Tvorničinom susjedstvu – legendarni Kulušić – u kojem je 12. travnja 1984. na poziv Dražena Vrdoljaka održao svoj prvi solo koncert i promovirao debitantski album “Pozitivna geografija”. Za iznimno talentiranog skladatelja tada još zaposlenog i kao gitarist u Ribljoj čorbi otpočela je nova era u karijeri koja će trajati čak tri desetljeća tijekom kojih će stvoriti jedan od najvećih pop rock sastava u povijesti ovih prostora.

S obzirom na proslavu važne obljetnice Bajaga i Instruktori pripremit će tri sasvim posebna koncertna iskustva. Svaki dan imat će specijalno pripremljenu set listu s pjesama od kojih će neke biti izvedene samo na tom koncertu. Uz specifičnu rasvjetu i scenografiju publika će svaki dan dobiti dojam potpuno novog showa.

Trodnevna ‘rezidencija’ u Tvornici kulture praksa je koja nije već dugo primjenjena u Zagrebu i podsjeća na poznate serije koncerata u danas nažalost zatvorenom Kulušiću. Bajaga i Instruktori idealan su odabir za ponovno uvođenje tog običaja.

Točan odgovor na pitanje: Kojoj osobi su posvećena tri koncerta u Tvornici kulture? glasi: Draženu Vrdoljaku, a po dvije ulaznice dobile su Lucija Vejmelka i Katarina Borovina.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh