Tko ide na koncert Lovely Quinces u Tvornici

Lovely Quinces, mlada splitska kantautorica, održat će koncertnu promociju svog prvog EP-a ‘No Room For Us’ u Malom pogonu Tvornice kulture u četvrtak, 28. studenog. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

Lovely Quinces

Lovely Quinces, pravim imenom Dunja Ercegović, u rekordnom roku osvojila je domaću publiku i medije, a sad je na najboljem putu da isto učini i mnogim državama van naše regije.

“No Room For Us” sadrži, dakako, samo djelić Dunjinog repertoara, ukupno pet pjesama, ali pametno odabranih i snimljenih tako da sadrže esenciju njezinih live nastupa na kojima osvaja glasom, spontanošću i glazbom koja zvuči kao da nije iz ovih krajeva. “Perjanica hrvatskog kantautorskog izričaja”, “jedna od globalno najrazumljivijih glazbenica stasalih ovdje u proteklih deset godina”, “upute su možda jednostavne, ali ne završi svaki recept s ovako odličnim rezultatom” samo su neki od hvalospjeva upućenih Dunji uz napomene da “ovu kantautoricu morate čuti” i da nije teško zamisliti da njezine pjesme “pjeva netko poput Zooey Deschanel u kakvom srcedrapajućem indie filmu”.

Ogroman hype koji je prati u domaćem undergroundu polako se prelijeva van granica Lijepe naše. Samo u listopadu Dunja je nastupila prvo u Beču i Cagliariju, a zatim se uputila i preko oceana, u Kanadu i SAD.

Svirka u Tvornici bit će njezin jedini nastup u Zagrebu do kraja godine.

Točan odgovor na pitanje: Kako se zove prvi EP Lovely Quinces? glasi “No Room For Us”. Po dvije ulaznice su osvojile: Petra Iveković i Ines Kavur.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X