The xx će tužiti U ime obitelji zbog povrede autorskih prava

Britanski gay bend The xx tužit će homofobnu hrvatsku građansku inicijativu U ime obitelji za korištenje njihove glazbe bez dozvole i u, za njih, nedopuštenu svrhu.

  •  
  •  
The xx su nastupili na šibenskom Terraneo festivalu 2012. (Foto: Nino Šolić)

Strani mediji Instinctmagazine.com i Gaystarnews.com ne okolišaju u epitetima gnušanja spram hrvatske građanske inicjative U Ime obitelji koja je zaslužna za pokretanje ustavnog referenduma o definiciji braka nazivajući je homofobnom i nazadnjačkom, a pored toga i potpuno neupućenom u glazbene tokove današnje glazbe i njene aktere. Naime kako je poznato U ime obitelji su paradoksalno svoju anti-gey televizijsku reklamu podložili pjesmom „Intro“ britanske grupe The xx u kojoj su dvoje od tri člana deklarirani homoseksualci.

U nedjelju je menadžment The xx-a saznao za korištenje pjesme, a nije trebalo dugo da bi shvatio u koliko kompromitirajući kontekst je gurnut bend. Stoga je najavljena tužba prema U ime obitelji. Pravni predstavnici The xx su čak poslali i pismo članovima hrvatske vlade u nadi da će i od njih dobiti neki savjet.

Menadžment će sudski goniti počinitelje prekršaja o autorskim pravima posebice zbog toga što The xx zastupa u potpunosti suprotne stavove od inicijative U ime obitelji.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X