The xx će tužiti U ime obitelji zbog povrede autorskih prava

Britanski gay bend The xx tužit će homofobnu hrvatsku građansku inicijativu U ime obitelji za korištenje njihove glazbe bez dozvole i u, za njih, nedopuštenu svrhu.

The xx su nastupili na šibenskom Terraneo festivalu 2012. (Foto: Nino Šolić)

Strani mediji Instinctmagazine.com i Gaystarnews.com ne okolišaju u epitetima gnušanja spram hrvatske građanske inicjative U Ime obitelji koja je zaslužna za pokretanje ustavnog referenduma o definiciji braka nazivajući je homofobnom i nazadnjačkom, a pored toga i potpuno neupućenom u glazbene tokove današnje glazbe i njene aktere. Naime kako je poznato U ime obitelji su paradoksalno svoju anti-gey televizijsku reklamu podložili pjesmom „Intro“ britanske grupe The xx u kojoj su dvoje od tri člana deklarirani homoseksualci.

U nedjelju je menadžment The xx-a saznao za korištenje pjesme, a nije trebalo dugo da bi shvatio u koliko kompromitirajući kontekst je gurnut bend. Stoga je najavljena tužba prema U ime obitelji. Pravni predstavnici The xx su čak poslali i pismo članovima hrvatske vlade u nadi da će i od njih dobiti neki savjet.

Menadžment će sudski goniti počinitelje prekršaja o autorskim pravima posebice zbog toga što The xx zastupa u potpunosti suprotne stavove od inicijative U ime obitelji.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X