Podijelili smo ulaznice za Kultur Shock u Tvornici

Kultur Shock zasvirat će u zagrebačkoj Tvornici u srijedu 8. svibnja, a mi smo podijelili 2×2 ulaznice.

Kultur Shock

Za razliku od većine „sezonskih“ glazbenih pojava, KULTUR SHOCK tvrdoglavo drma scenom već petnaest godina, a poštovanje fanova i kritike osvojili su nastupajući u stotinama manjih i većih klubova te na festivalima na tri kontinenta! Nepripremljenim ušima rade doslovni kulturološki šok svojom kombinacijom buke i melodioznosti, žestine i emocija a tko god je vidio njihov živi nastup, dolazi opet. Ovog proljeća dolaze opet i u naše krajeve pa ćemo ih moći uživo gledati u Mariboru, Ljubljani, Splitu, Zagrebu i Novom Sadu.

U Hrvatskoj ćemo ih moći vidjeti 7. svibnja u splitskom klubu Kocka, te 8. svibnja u zagrebačkoj Tvornici Kulture.

Kao i svaki album koji je ovaj sekstet iz Seattlea objavio, novi EP „Tales of Grandpa Guru, Vol.1“ je avantura koja vas vodi kroz balkanske korijene pjevača Srđana Jevđevića i gitariste Vala Kiossovskog. Ali, umjesto da nastoje biti „popistični“ i slatkasti (što je uglavnom standard današnjeg Balkan-etno zvuka), napucali su ovaj materijal prštećim gitarama, tutnjajućim bubnjevima njujorškog bubnjara Chrisa Stromquista i preciznim bas linijama Guy Michael Davisa, koji dolaze ravno iz američkog undergrounda i hard rocka. Uz njih, čudesna violinistica Paris Hurley i diva američke jazz/eksperimental/avangardne scene Amy Denio isporučuju melodije i solaže kao da su i same odrasle u nekakvom zabitom selu na brdovitom Balkanu. I sve ovo iz pozicije iskusnih muzičara, svjesnih da više ništa ne moraju dokazivati i uživajući u tome što rade, do krajnjih granica.

Iako često uspoređivani sa System of a Down, koji su također njihovi štovatelji, te kolegama sa turneja Gogol Bordello, Kultur Shock su kroz godine razvili kompletno novi i njima svojstven stil, sa nepogrešivim prizvukom i stavom koji se nikako ne može uniformirati, čak niti ugurati u postojeće žanrovske ladice. Kao jedna od najboljih koncertnih atrakcija, nakon 12 godina nastupanja na tri kontinenta, odlučili su da je njihov prepoznatljivi socijalni i politički komentar njihov pravi poziv za ovaj trenutak. „Guru“ je odmak od njihovih konceptualnih albuma po kojima su poznati, ali ovakav EP format im omogućuje da reagiraju brzo i furiozno. Bez prenemaganja, bez liričkih i tematskih opravdanja – samo stari, dobri, iz srca odsvirani punk-metal začinjen Balkanom, ovaj EP je jedno od najboljih djela koje su Kultur Shock ikad stvorili.

Njihov živi set uključuje pjesme s ovog albuma kao jezgru, zajedno sa kompilacijom njihovih starijih, najboljih brojeva. Ova proljetna turneja započela je koncertima u Seattleu i Portlandu.

Točan odgovor na pitanje: Kako se zove pjevač Kultur Shocka? glasi Srđan Jevđević, a po dvije ulaznice za koncert dobile su Tina Antolić i Nina Vrus. Dobitnice ulaznice čekaju na ulazu u klub.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh