Podijelili smo ulaznice za Kultur Shock u Tvornici

Kultur Shock zasvirat će u zagrebačkoj Tvornici u srijedu 8. svibnja, a mi smo podijelili 2×2 ulaznice.

Kultur Shock

Za razliku od većine „sezonskih“ glazbenih pojava, KULTUR SHOCK tvrdoglavo drma scenom već petnaest godina, a poštovanje fanova i kritike osvojili su nastupajući u stotinama manjih i većih klubova te na festivalima na tri kontinenta! Nepripremljenim ušima rade doslovni kulturološki šok svojom kombinacijom buke i melodioznosti, žestine i emocija a tko god je vidio njihov živi nastup, dolazi opet. Ovog proljeća dolaze opet i u naše krajeve pa ćemo ih moći uživo gledati u Mariboru, Ljubljani, Splitu, Zagrebu i Novom Sadu.

U Hrvatskoj ćemo ih moći vidjeti 7. svibnja u splitskom klubu Kocka, te 8. svibnja u zagrebačkoj Tvornici Kulture.

Kao i svaki album koji je ovaj sekstet iz Seattlea objavio, novi EP „Tales of Grandpa Guru, Vol.1“ je avantura koja vas vodi kroz balkanske korijene pjevača Srđana Jevđevića i gitariste Vala Kiossovskog. Ali, umjesto da nastoje biti „popistični“ i slatkasti (što je uglavnom standard današnjeg Balkan-etno zvuka), napucali su ovaj materijal prštećim gitarama, tutnjajućim bubnjevima njujorškog bubnjara Chrisa Stromquista i preciznim bas linijama Guy Michael Davisa, koji dolaze ravno iz američkog undergrounda i hard rocka. Uz njih, čudesna violinistica Paris Hurley i diva američke jazz/eksperimental/avangardne scene Amy Denio isporučuju melodije i solaže kao da su i same odrasle u nekakvom zabitom selu na brdovitom Balkanu. I sve ovo iz pozicije iskusnih muzičara, svjesnih da više ništa ne moraju dokazivati i uživajući u tome što rade, do krajnjih granica.

Iako često uspoređivani sa System of a Down, koji su također njihovi štovatelji, te kolegama sa turneja Gogol Bordello, Kultur Shock su kroz godine razvili kompletno novi i njima svojstven stil, sa nepogrešivim prizvukom i stavom koji se nikako ne može uniformirati, čak niti ugurati u postojeće žanrovske ladice. Kao jedna od najboljih koncertnih atrakcija, nakon 12 godina nastupanja na tri kontinenta, odlučili su da je njihov prepoznatljivi socijalni i politički komentar njihov pravi poziv za ovaj trenutak. „Guru“ je odmak od njihovih konceptualnih albuma po kojima su poznati, ali ovakav EP format im omogućuje da reagiraju brzo i furiozno. Bez prenemaganja, bez liričkih i tematskih opravdanja – samo stari, dobri, iz srca odsvirani punk-metal začinjen Balkanom, ovaj EP je jedno od najboljih djela koje su Kultur Shock ikad stvorili.

Njihov živi set uključuje pjesme s ovog albuma kao jezgru, zajedno sa kompilacijom njihovih starijih, najboljih brojeva. Ova proljetna turneja započela je koncertima u Seattleu i Portlandu.

Točan odgovor na pitanje: Kako se zove pjevač Kultur Shocka? glasi Srđan Jevđević, a po dvije ulaznice za koncert dobile su Tina Antolić i Nina Vrus. Dobitnice ulaznice čekaju na ulazu u klub.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X