Dina Jashari dobitnica Nagrade Milan Mladenović za pjesmu ‘Doma’

Regionalni žiri u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija) je na četvrtoj dodjeli Nagrade Milana Mladenovića u Beogradu odabrao pjesmu ‘Doma’ makedonske kantautorice Dine Jashari.

Dina Jashari u Dva Osam na proslavi rođendana portala Ravno do dna (Foto: Tomislav Sporiš)

Senzibilitet Dine Jashari direktno se odražava u glazbi koju stvara: lagana i iskrena, nekad čak melankolična, nekad vesela i razdragana. Voli se igrati tekstom i vokalom, i ta dva elementa su u njenoj glazbi i najistaknutija. Žanr koji najpribližnije opisuje Dinu Jashari je dream pop. Ona piše o događajima iz vlastitog života -inspirirana je svetom oko sebe i ljudima koje sreće. Najveću radost osjeća kada se još neko pronađe u njenim tekstovima. Spomenuti regionalni žiri to je očigledno prepoznao u srijedu kada je Dinina pjesma “Doma” proglašena najboljom na dodjeli Nagrade Milana Mladenovića u Beogradu.

Dina Jashari je najmlađa dobitnica nagrade otkad je ustanovljena 2019. godine, ujedno i prva iz Makedonije.

Dodjelu Nagrade Milana Mladenovića otvorio je nastup dječjeg zbora Rock choir koji je izveo pjesmu “Zemlja” EKV-a, a potom je najavljeno i skorašnje novo vinilno izdanje legendarne grupe. Riječ je o jedinom unplugged nastupu EKV-a snimljenom u Skopju. Na masteringu te snimke je radio Dragiša Uskoković Ćima, bivši član benda, a album izlazi 7. listopada ove godine.

Nešto prije, tj. 30. rujna najavljeno je i otvaranje YouTube kanala Milan Mladenović na kojem će biti postavljene sve snimke kojima Zaklada Milana Mladenovića raspolaže, pa tako i prvi unplugged singl “Ti si sav moj bol” sa spomenutog nadolazećeg albuma, koji se mogao premijerno čuti i na samoj dodjeli nagrada.

Kao dobitnica Nagrade Milan Mladenović Dina Jashari je nagrađena statuom Zaklade i novčanom nagradom koja iznosi 3.000 eura, a poseban poklon “Firchie Drums” snare bubanj dobila je bubnjarka beogradskog sastava Šajzerbiterlemon.

Prošlogodišnji pobjednici Ana & The Changes održali su koncert u završnom dijelu svečanosti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X