Diskografska kuća Harvest prekinula suradnju s Morrisseyem

Harvest Records prekinuo je suradnju s Morrisseyem. Nekoliko pjevačevih javnih kritičkih izjava bilo je dovoljno za prekid suradnje.

  •  
  •  
Morrissey (Foto: Wikipedia)

Prema postu na Morrisseyevom fansiteu True To You, poznati pjevač i Harvest Records krenuli su svaki na svoju stranu. “Tri tjedna nakon objavljivanja Morrisseyevog albuma “World Peace Is None Of Your Business” objavljenog za Capitol Records/Harvest prekinuta je suradnja s Morrisseyem po naputku direktora kuće Stevea Barnetta. Morrissey je još jednom u potrazi za izdavačem”, piše u postu.

Prekidu suradnje prethodilo je nekoliko razloga. Jedan od njih je post u kojem Morrissey hvali tri obožavatelja koji su u svojoj režiji snimili video spotove za pjesmu “World Peace Is None Of Your Business” s posljednjeg albuma, riječima: Ovi video uratci u potpunosti razumiju namjeru pjesme i drago mi je što ti filmovi postoje. Sličan ‘dokument’ ima i diskografska kuća, ali molim vas pokušajte razumijeti da pop ili rock industrija može biti posvećena skretanju pažnje javnosti na način kako to radi svijet politike”, napisao je Morrissey.

Pored toga pojavio se i njegov intervju za irski Hot Press u kojem savjetuje Škotima da zaokruže ‘da’ za otcijepljenje od Ujedinjenog kraljevstva na referendum zakazanom za rujan ove godine. Pri tome je igrom riječi pogrdno nazvao Ujedinjeno kraljevstvo (‘Kingdom’ je prekrstio u ‘King-dumb’) izjavivši kako voli Škote i škotski duh i kako im nimalo ne treba da Westministerska palača odlučuje o njima. Zatim se sa svoje pozicije vegeterijanca okomio i na poznatog kuhara Jamieja Olivera: “Bilo bi jako korisno da princeza Anne uguši Jamieja Olivera. On je ubio vise životinja od McDonald’sa.”

Saznajte više: Morrissey ‘World Peace is None of Your Business’ – cmizdravac ponovno udara

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X