Disney kreće u proizvodnju izvedenica Star Wars sage

Pažnja radovi: stvaraju se scenariji za sedmi Star Wars i još nekoliko filmova derivata…

Yoda - prizor iz posljednje Star Wars trilogije (Lucas Film)

Američki AICN (ain’t it cool news) koji obrađuje znanstveno fantastične teme prije nekoliko dana objavio je vijest o planovima za proizvodnju nekoliko zasebnih Star Wars filmova, a fokus prvog filma bio bi Yoda. Potvrda planova stiže i od Boba Igera, jednog od izvršnih direktora u Disneyju.

“Spekulacije o samostalnim filmova mogu potvrditi, radimo na njihovom razvoju… Još uvijek planiramo snimiti Star Wars 7, 8, i 9, u grubo početak njihove realizacije očekuje se 2015. godine no u međuvremenu će biti ostvareno još nekoliko filmova,” izjavio je Iger za CNBC.

Iger je također otkrio kako su Lawrence Kasdan i Simon Knberg angažirani na projektu. Kasdan je su autor dva originalna scenarija za Star Wars dok je Kinberg najpoznatiji po angažmanu na X-Men franšizi. Obojica pisaca scenarija rade na novim pričama izvedenim iz originala, a koje neće biti nastavci sage u izvornom smislu tog pojma.

Sedmi nastavak Star Wars sage dodijeljen je režiseru JJ Abramsu, a za scenarij sastavlja Michael Arndt, oskarovac za Little Miss Sunshine scenarij i autor Toy Story 3 priče, a radi i na nastavku filma “Igre gladi”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X