Dobitnici Nagrade Milan Mladenović 2021 su Ana & The Changes s pjesmom ‘Tu’

‘Nisam navikla da pobeđujem… došla sam večeras da podržim svoje kolege’, zbunjena je bila Ana Ćurčin kada je shvatila da treba izaći na pozornicu i preuzeti nagradu koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pjesmu na prostoru bivše Jugoslavije. ‘Mnogo nam znači ova nagrada, bend će se oduševiti kad čuje!’, dodala je na kraju.

Ana Ćurčin sa nagradom (Foto: Zadužbina Milana Mladenovića)

Ana & The Changes su sa pjesmom ,,Tu” novi laureati Nagrade Milan Mladenović. Žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Sjeverna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska) je od 197 prijavljenih pjesama izglasao 14 finalista.

Prema njihovom sudu pjesma ,,Tu” se posebno izdvojila kvalitetom i ponijela je ovo laskavo priznanje. Zanimljivo je da je Ana Ćurčin sa svojim bendom do sada stvarala isključivo na engleskom, a da je ,,Tu” njeno prvo djelo otpjevano na materinjem jeziku. Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 eura, za dobitnike Nagrade je izrađena i posebna statua u saradnji sa Futro Design Studiom.

Ivan Fece Firči i Jelisaveta Todorov (Foto: Zadužbina Milana Mladenovića)

Prvi put ove godine dodijeljena je još jedna nagrada. Ivan Fece Firči, član žirija i nekadašnji bubnjar EKV-a, odlučio je da nekom od bubnjara bendova koji su se našli u finalu daruje doboš koji proizvodi njegov “Firchie Drums”. Sam je izabrao da to bude Jelisaveta Todorov, bubnjarka grupe Vizelj, koja je u finale ušla s pjesmom ,,Novčanice”.

Prošlogodišnji laureati grupa Dram objavljuje ovogodišnju pobjedničku pjesmu (Foto: Zadužbina Milana Mladenovića)

Nagrada Milan Mladenović se tradicionalno dodjeljuje 21. rujna, na dan rođenja Milana Mladenovića, pa je tako u magičnom ambijentu Silosa na Dunavskom keju u Beogradu obiljležen i Milanov rođendan. Tim povodom na svečanosti su nastupili i Andrija Pavlović iz Lp Dua i Lidija Andonov iz grupe Sixth June. Njih dvoje su izveli pjesme EKV-a ,,Zid” i ,,Tonemo”, koje će se naći na albumu ,,Mlad i radostan” na kojem trenutno rade, a koji predstavlja hommage glazbi 80tih godina na teritoriji bivše Jugoslavije.

Prvi dobitnici Nagrade Milan Mladenović bili su Artan Lili s pjesmom ,,D.E.P.R.A” 2019. godine. Prošle godine Nagradu je dobila grupa Dram zahvaljujući pjesmi ,,Daj mi sve”. Tim hitom Dramovci su i započeli nastup kojim je završena ovogodišnja svečanost povodom dodjele Nagrade Milan Mladenović.

Poslušajte pobjedničku pjesmu:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X