Dodijeljena je nagrada Ambasador elektroničke glazbe u 42 kategorije za najbolja ostvarenja godine

Nagrade su za najbolja elektronička ostvarenja u 2023. akterima sa hrvatske i regionalne elektroničke scene uručili poznati prezenteri iz raznih sfera društvenog života Antonia Ćosić, Anna Moor, Adrian De Vrgna, Dorijan Klarić, Dario Todorović, Goran Kovačić, Nina Mia Čikeš, Reper Iz Sobe, Vid Barić…

Nagrada Ambasador 2023. (foto: Nagrada Ambasador/Facebook)

U zagrebačkom klubu Boogaloou održana je sedma dodjela nagrade Ambasador koja je ove godine dodijeljena u 42 kategorije Hrvatske i regije. Dvodnevni program pod okriljem nagrade se nastavlja danas s edukativnim panelima, proslavom 22 godine rada portala Klubska Scena, a manifestacija se završava Endorphin festivalom, inspiriranim hormonima sreće, na kojem nastupa 37 DJ-a iz Hrvatske i regije.

Svečanu dodjelu nagrade tradicionalno je otvorio osnivač nagrade Goran Tomašević koji je sa velike pozornice kultnog zagrebačkog kluba poručio: “Sedmu godinu ulažemo zadnji atom snage za manifestaciju koja ima sve jači značaj u regiji. Vrijednost Ambasadora nije isključivo u odavanju priznanja već okupljanju naše industrije, razmjeni ideja i sklapanju suradnji. Ove godine povezujemo se sa suvremenom umjetnošću i modom, to je još jedan korak dalje u stvaranju bolje prepoznatljivosti elektroničke glazbe u kulturnim krugovima”

Tijekom same svečane dodjele nagrade Ambasador, održan je glazbeno-umjetnički program na kojem su nastupili nagrađivani Je Veux & Andrea Ljekaj s pjesmom “Wonder Never Ceases”, Reper iz sobe i Anna Moor su izveli pjesmu “Tajland”. Program svečane dodjele bio je obogaćen s nastupom plesne skupine Flame koja je predstavila riječki brend ulične mode Linija te njenu novu zimsku kolekciju.

Među brojnim kvalitetnim nagrađenim projektima svakako treba izdvojiti da je u nagradama publike za najbolji veliki festival odabran EXIT, dok je najbolji festival hrvatskog promotora Future Scope festival, titula najboljeg novog regionalnog festivala išla je u ruke BSH pres. Gates of Agartha.

Tvrđava sv. Mihovila, poznata i kao Tvrđava Kulture ljetos je pripremila event godine – uz nezaboravni koncert Bonoba. Prilikom preuzimanja nagrade Morana Periša je poručila: “Ovo je svojevrsno priznanje, potvrda da je put u kojem smo preuzeli neku ulogu podržavanja scene, ne samo elektroničke, već i cijele glazbene dobar. Mislim, da je to jedan put na kojim se Šibenik i na kraju, krajeva istaknuo. Ambasador je velika stvar za sve nas iz Tvrđave Kulture, za cijeli tim koji radi na tome da Šibenik postane glazbeno prepoznatljiv.”

Nagrada Ambasador 2023. (foto: Nagrada Ambasador/Facebook)

Jedan od najprepoznatljivijih radijskih glasova u Hrvatskoj je Vedran Car s Otvorenog radia, koji je ujedno i dugogodišnji DJ, ali i ovogodišnji dobitnik nagrade za Radijsku emisiju godine “Feel Good Club” koji je prilikom preuzimanja svoje nagrade poručio: “Pratim Ambasadora od samog početka i oduvijek sam htio ovu nagradu, tako mi je beskrajno cool izgledala. Nisam baš neka osoba od nagrada, ali sam se potajno nadao da ću ovo osvojit. Ambasador baš lijepo izgleda za doma staviti. Ovo mi je druga nominacija, druga sreća što se mene tiče i baš sam sretan.”

Enter Zagreb već ima nagradu za radijsku emisiju godine, već imaju u svojim vitrinama, a njoj će se sad pridružiti nagrada za najbolji regionalni radio. Ambasadora je preuzeo glazbeni urednik Luka Jovica koji je poručio: “Velika nam je čast osvojiti nagradu Ambasador, pogotovo gdje publika glasa. To znači da se naš rad puno cijeni. Ovo nam je glavna motivacija da budemo bolji, da radimo na kvaliteti, da gradimo ovu, malu, ali vrijednu scenu elektroničke glazbe i dalje.”

Tradicionalno veliki interes je za kategoriju “DJ-a godine”, a ta titula je pripala talentiranom psy trance umjetniku Klaadi, dok je Hobin Rude osvojio istu kategoriju na regionalnom nivou. Nagrada Ambasador dodjeljivala se u kategoriji nagrada struke, pa tako Petar Dundov ima album godine; Insolate najbolje techno izdanje, a Matroda najbolje house izdanje.

Nagrađivanoj Željki Veverec, umjetničkim imenom Je Veux je pripala nagrada za najbolju alternativnu vokalnu izvedbu za pjesmu koju je napravila s Andreom Ljekajom “Wonder Never Cease”, a s velike pozornice Boogalooa je rekla: “Jako sam sretna, jer je ovo moja prva nagrada za vokalnu izvedbu. Jako mi je drago, jer već neko vrijeme surađujem s Andreom Ljekaj, dosad su to bili neki remixevi, ali ovog puta je imao inicijativu da napravimo zajedno baš neku stvar. Sretna sam da su ljudi prepoznali našu traku, da im se sviđa. Mislim da će Ambasador doprinijeti da se ovakve stvari, više slušaju i cijene.”

Zanimljivo je bilo i među regionalnim nagradama, Sassja ima dub & reggae izdanje godine, a nagradu za Album godine osvojio je bend Bella Technika izdan u suradnji s regionalnom nezavisnom izdavačkom kućom godine – PDV-om.

Ususret samom početku svečane dodjele nagrade Ambasador, nagrađivani DJ i producent Yakka odsvirao je DJ set kroz kojeg je predstavio svoj novi projekt “Domaće House Obrade”. Kroz uvodni dio programa, bilo je prilike i za razgledati izložbu fotografija nominiranih u kategoriji “Kreativna event fotografija”, kao i upoznati se s radom udruga Terra Tripsitters i Porat koje se bave “harm reduction” programima u Hrvatskoj.

Nagrada Ambasador 2023. (foto: Nagrada Ambasador/Facebook)

Popis dobitnika:

HRVATSKE NAGRADE PUBLIKE

NOVA KLUPSKA VEČER
Locco Motion

RADIJSKA EMISIJA GODINE
Feel Good Club (Otvoreni Radio)

NAJBOLJI MALI KLUB
Dubina

NAJBOLJI INDOOR KLUB
Peti Kupe

NAJBOLJI OPEN AIR KLUB
Noa Beach Club

NAJBOLJI BEACH KLUB
Carpe Diem Beach

KLUPSKA VEČER GODINE
Dobar House

NAJBOLJI KLUPSKI PARTY
We Love Sound – A New Dawn (Hala)

EVENT GODINE
Bonobo (Tvrđava sv. Mihovila, ŠI)

NAJBOLJI FESTIVAL HRVATSKOG PROMOTORA
Future Scope festival

KOLEKTIV GODINE
Greenlight Collective

BASS DJ GODINE
Boogie

DUB & REGGAE PROJEKT GODINE
Dr. Obi feat. Anja G & Roo T & Sistah Tena

DJ GODINE
Klaada

NAGRADA ZA POSEBAN DOPRINOS SCENI
Udruga Koturaljke

HRVATSKE NAGRADE STRUKE

NAGRADA NXT
Elena Mikac

DUB & REGGAE IZDANJE GODINE
One Dread – Mr. Nicey Nice (PDV Rec)

HOUSE IZDANJE GODINE
Matroda, Dino DZ – Saturday Love (Insomniac)

TECHNO IZDANJE GODINE
Insolate – Outer Bass (Mote Evolver)

NAJBOLJA ALTERNATIVNA VOKALNA IZVEDBA
Je Veux (Andrea Ljekaj – Wonders Never Cease)

ALBUM / KOMPILACIJA GODINE
Petar Dundov – In Expectation of Dawn (Neumatik)

SOUND SYSTEM GODINE
BarabaDub Sound System

REGIONALNE NAGRADE PUBLIKE

REGIONALNI KLUB GODINE
Kult, Beograd

REGIONALNI EVENT GODINE
Sarajevo Matinee

REGIONALNI DJ GODINE
Hobin Rude

*REGIONALNI BAND/LIVE ACT GODINE
Tamara Kezz

*NAJBOLJI REGIONALNI RADIO
Enter Zagreb

*KREATIVNA EVENT FOTOGRAFIJA U REGIJI
Adnan Lingo (Random Access Memories)

*NAJBOLJI NOVI REGIONALNI FESTIVAL
Gates of Agartha

*NAJBOLJI BOUTIQUE FESTIVAL U REGIJI
Butik festival

*NAJBOLJI VELIKI REGIONALNI FESTIVAL
Exit festival

REGIONALNE NAGRADE STRUKE

*AMBIJENTALNO IZDANJE GODINE U REGIJI
Inner Child – Remembering the Future

*BASS IZDANJE GODINE U REGIJI
Fokus – Praise His Name

DUB & REGGAE IZDANJE GODINE U REGIJI
Sassja – Ksnmsry

*REGIONALNO GOA/PSY TRANCE IZDANJE
Innoxia – Black Magic Blossom (Rudra Mantra Rec)

NAJBOLJE REGIONALNO HOUSE IZDANJE
Makito, T.Markakis – Moments (Zero Eleven Rec Company)

NAJBOLJE REGIONALNO TECHNO IZDANJE
Forest People – Impact Play (Trapez)

*REGIONALNI REMIKS GODINE
Stanny Abram Rmx (Art Was Art – Orwellian Nightmares)

NAJBOLJI REGIONALNI ALBUM / KOMPILACIJA GODINE
Bella Technika – Solid State (PDV)

*REGIONALNA NEZAVISNA IZDAVAČKA KUĆA GODINE
PDV

*ART PRODUKCIJA GODINE U REGIJI
Kushtrim Juniku (KUJU Studio)

*NAJBOLJE LIKOVNO OBLIKOVANJE U REGIJI
Domagoj Jakić (LMF festival)

*Zajedničke kategorije HR i regija

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X