Dokumentarac o Buldožeru u Kinu Istra On Line

Treće mjesečno-on line izdanje Kino Istra/ Cinema Istria donosi argentinski hit-triler snimljen po istinitom događaju, ali i dokumentarni film o kultnom albumu prvijencu kultne grupe Buldožer

‘LP film Buldožer – Pljuni istini u oči’

Filmovi vezani uz Istru, filmovi za mlade, filmovi različitih žanrova i estatika – sve to Kino Istra donosi i u svojem trećem on-line izdanju. UZ jedan od najvećih hitova Motovun Film Festivala, tu je i film u cijelosti snimljen u Istri, priča o stogodišnjoj revolucionarki iz Sovinjaka, kao i dokumentarac o jednom od prvih kultnih rock-bandova Jugoslavije.

Kino Istra On Line od 19. do 29. ožujka donosi:

LP FILM BULDOŽER: PLJUNI ISTINI U OČI (r. Varja Močnik, Slovenija)

Pljuni istini u oči (1975.) – prvijenac grupe Buldožer, koji je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kako po naslovnici, tako i po sadržaju, izazvao buru na jugoslavenskoj glazbenoj sceni, a nakon četiri desetljeća odjekuje i nadahnjuje nove generacije glazbenika. U dokumentarcu se članovi grupe, njihovi prijatelji i obožavatelji sjećaju razdoblja kada je objavljen.

‘Klan’

KLAN (r: Pablo Trapero, Argentina)

Jedan od filmova koji je publika Motovun Film Festivala najviše voljela vodi nas u Argentinu ranih osamdesetih. U jednom naizgled običnom obiteljskom domu u tradicionalnom kvartu San Isidro, zastrašujući klan živi od otmica i ubojstava. Utemeljen na istinitoj priči o obitelji Puccio, ovaj iznimno napet film pun spletki i intriga smješten je u kontekst posljednjih godina argentinske vojne diktature.

‘Piran Pirano’

PIRAN PIRANO (Goran Vojković, Slovenija)

Isprepliću se tri neobične životne sudbine. Talijan Antonio, Bosanac Veljko i Slovenka Anica kao djeca su prošli rat i svi su bili, svaki na svoj način, njegove žrtve. Stare emocije se bude nakon što se Antonio pred smrt odluči vratiti u rodno mjesto – Piran.

‘Jedna žena, jedan vijek’

JEDNA ŽENA, JEDAN VIJEK (Želimir Žilnik, Srbija)

Dokumentarni film legendarnog Želimira Žilnika prikazuje lucidnu damu rođenu u Istri koja je prisustvovala nizu ključnih događaja za oblikovanje sudbine Jugoslavije u razdoblju prije, tijekom i nakon Drugog svjetskog rata, slijedeći neobičnu mrežu slučajnosti. Film je besplatan za prvih 200 gledatelja!

‘Los Bandos’

LOS BANDOS (r. Christian Lo, Norveška)

Najbolji prijatelji Grim i Axel od svoje osme godine sanjaju o sudjelovanju na rock natjecanju u Norveškoj. Los Bando Immortale je njihov bend kojemu nedostaje basist, a Axel, pjevač i gitarist, ne zna pjevati. Kad im prihvate prijavu za sudjelovanjem na natjecanju, hitno treba naći rješenje…

Filmovi će biti dostupni od 19. ožujka, uz mogućnost pristupa filmovima iz Hrvatske i Slovenije. Cijena najma filma na vrijeme od 24 sata je 15 kuna (2 eura), a cijena paketa od 4 filma je 37,50 (5 eura). Film Jedna žena, jedno stoljeće besplatan je za prvih 200 gledatelja!
Kino Istra OnLIne možete pronaći na ovoj stranici: https://cinesquare.net/onlinefestivals#/kinoistra.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X