‘Tusta’ u Kinu Istra online

Dokumentarac o ikonama punkerske Istre, KUD-u Idijoti, jedan je od četiri filma s kojima projekt Kino Istra ulazi u svoje drugo on-line izdanje. Uz ‘Tustu’ redatelja Andreja Korovljeva, na programu su i novi naslovi, podjednako namijenjeni mladoj i najširoj publici koji će biti dostupni na online plaformi od ovoga petka (19. veljače).

Branko Črnac Tusta (Izvor: Promo / film ‘Tusta’)

Kino Istra / Cinema Istria projekt je koji donosi cjelogodišnji filmski program u dvanaest gradova i mjesta Istre s obje strane granice, predstavljajući tako jedinstveni primjer unutarregionalne prekogranične suradnje. Cilj projekta je donijeti kvalitetan filmski program u istarska mjesta koji nemaju aktivne kino-dvorane, s ciljem da podsjeti na vrijeme kad su kina bila omiljena i masovna zabava. Uz filmski program, a u pripremi su posebna događanja, filmske radionice i edukacije.

Kino Istra u zadnjih deset dana veljače donosi:

TUSTA (r: Andrej Korovljev, Hrvatska) biografski dokumentarac o Branku Črncu Tusti i legenadrnim pulskim punk rockerima. Zbog svog beskompromisnog antifašističkog stava i borbe za prava obespravljenih Tusta je bio pravi heroj radničke klase. Njegove poruke o toleranciji, suživotu i socijalnoj pravdi, koje su se 90-ih godina smatrale “komunističkim” i politički sumnjivima, zatvorile su Idijotima vrata brojnih radiostanica u Hrvatskoj. Motovun Film Festival, kao koordinator ovog projekta, ujedno s ponosom ističe kako je redatelj ovog filma kroz više od dva desetljeća bio jedan od ljudi koji su stvarali festival.

VLAST (r. Rodrigo Sorogoyen, Španjolska, Francuska) politički triler koji nas vodi u univerzalno prepoznatljiv svijet moći,
beskurpuloznosti i korupcije. Glavni junak Manuel Gomez Vidal moćni je političar kojem matična stranka okreće leđa, pokušavajući mu natovariti svu krivnju u javnom korupcijskom skandalu koji je izbio. Manuel se odlučio obraniti pod svaku cijenu, dok se pred gledatelja postavlja pitanje: postoje li uopće granice u borbi za moć? Ovaj je film 2019. godine osvojio čak sedam španjolskih nagrada Goja, uključujući i priznanje za najbolji film

CRVENI PAS: POČETAK ( r. Kriv Stenders, Australija) – jedan je od onih filmova koji obilježe djetinjstvo i pamte se cijeli život. Priča o ljupkom crvenom psu koji luta australskim prostranstvima tražeći svog prvog gazdu i uspijeva se uvući u srca svih koje usput sreće, na taj način spajajući I povezujući ljude. Ovaj višestruko nagrađivani film nadahnut je istinitim događajem, namijenjen je djeci, a gledat će ga cijela obitelj.

KOYAA (r. Kolja Saksida, Slovenija, Hrvatska, 3+ ) Uspješnica slovenskog majstora lutkarske animacije Kolje Sakside prikazana je na brojnim filmskim festivalima te je djeci širom svijeta izmamila osmijehe. Sedam kratkih animiranih filmova odvesti će cijelu obitelj u avanture animiranog junaka Koye koji živi na brdovitoj litici sa svojim prijateljem Gavranom. Uz to, pogledajte kratki dokumentarni film redateljice Marine Andree Škop koji nas vodi na sam početak priče o Koyii i otvara nam vrata u zakulisni prostor stvaranja animiranih filmova.

CORTI A PONTE – izbor kratkih animiranih filmova za cijelu obitelj, 3+. Međunarodni festival kratkog filma Corti a Ponte iz Venecije pripremio je za Kino Istra izbor od dvanaest animiranih filmova, maštovitih svjetova i neobičnih junaka iz cijelog svijeta koji donose zabavu za sve članove obitelji, od najmlađih do najstarijih.

Filmovi će biti dostupni u intervalu od 19. do 28. veljače, uz mogućnost pristupa filmovima iz Hrvatske i Slovenije. Cijena najma filma na vrijeme od 24 sata je 15 kuna (2 eura), a cijena paketa od 5 filmova je 37,50 (5 eura).

Kino Istra Online možete pronaći na poveznici: https://cinesquare.net/onlinefestivals#/kinoistra. Link će biti aktivan od petka, 19. veljače u 00:00 sati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X