Dokumentarac o Georgeu Harrisonu okupio ostatak Beatlesa

Premijera čak tri i pol sata dugačkog dokumentarnog filma ‘George Harrison: Living In The Material World’ redatelja Matrina Scorsesea bio je povod da se Paul McCartney i Ringo Starr nađu na istom mjestu.

„Godinama su tekstovi njegovih pjesama bili povezani sa stvarima koje sam proživljavao. U tim riječima sam nalazio utočište i nadu, a time i posebni ugođaj slušanja njegove glazbe. Jednostavno sam bio fasciniran njime“, ukratko je objasnio Martin Scorsese zašto se odlučio snimiti dokumentarni film o Georgeu Harrisonu, najsamozatajnijem članu legendarne liverpulske četvorke i kako navodi čovjeku koji je svojom ljubavi prema Indiji promijenio Zapadnu kulturu.

George Harrison 'Living In The Material World'

Film „George Harrison: Living In The Material World“ premijerno je prikazan u Londonu ovog vikenda. Na premijeri  su se pojavila i posljednja dva živa člana The Beatlesa, Paul McCartney i Ringo Starr, kao i Yoko Ono, udovica Johna Lennona. Projekciju nije propustila ni krema britanske kulturne scene Noel Gallagher, Ben Kingsley, Billy Connolly, Terry Gilliam, Ronnie Wood, kao i  Harrisonova bivša supruga Pattie Boyd.

Dokumentarnim filmom Scorsese je ušao i u najsitnije detalje Harrisonovg života, kako sam kaže ponajviše zahvaljujući glazbenikovoj udovici Oliviji koja je otvorila obiteljsku arhivu fotografija i video materijala, ali i svoju dušu. Scorsese je radio punih pet godina na projektu, a rezultat je čak tri i pol sata dugačak film.

„George Harrison: Living In The Material World“ je uz londonsku premijeru imao i liverpulsku koja je bila humanitarnog karaktera. Film neće ići u daljnju kino distribuciju, a već 10. listopada bi se trebao pojaviti u obliku DVD i Blu-Ray izdanja, a za sada se zna da će biti prikazan na BBC-u u Britaniji i HBO-u u SAD-u.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X