Kriza u Grčkoj dosegla vrhunac, uvozi se ‘Bižuterija’

Dvije stvari su sigurne u ovom nesigurnom svijetu: tamo gdje intervenira MMF državu očekuje potpuni bankrot, a kad se pojavi Jelena Rozga, kraj je definitivno blizu. Rubrika Dno dna vas ovoga puta vodi u Grčku.

Jelena Rozga

Nekad je važilo pravilo – što je stanje u društvu gore, muzika je bolja, a kao središnji primjer takve tvrdnje isticao se pojava novog vala osamdesetih. Vremena se očito mijenjaju; financijski krah, čini se, danas na površinu izvlači estradne parazite. Prazan novčanik i siromaštvo duha idu ruku pod ruku.

Ili barem tako sugerira najnovija showbizz vijest iz Grčke. Ipak, mazohističko upuštanje u tekst ispod naslova otkriva da situacija i nije toliko alarmantna za Grke, koliko je za Hrvate. Jelenu Rozgu su na otok Zakintos pozvali hrvatski apsolventi!

Naši budući intelektualci su, dakle, uspjeli roditelje izmoliti da im na nekoliko rata plate putovanje daleko od ovdašnjih briga, ispita, raspadnute vlade, bivšeg premijera u zatvoru, ne bi li se malo upustili u istraživanje jedne drugačije kulture. I što naprave? Totalno otkače na „Bižuteriju“, umjesto da sve one litre alkohola ispiju uz sirtaki, 20-minutnu verziju „Grka Zorbe“ i originalnu izvedbu „Gorke rijeke“. I to je, doduše, uglavnom seljačija, al’ zar Grcima ionako nije dovoljno teško, zadnje što im treba je dolazak žene, majke i kraljice.

Prijašnje Dno dna: Medijska cipelarka: Traži se živ ili mršav

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X