Dropkick Murphys objavili singl i video protesne pjesme ‘We Shall Overcome’

Dropkick Murphys će 18. ožujka objaviti isključivo digitalno prošireno izdanje svog albuma ‘Turn Up That Dial’, koje će biti dostupno u stereo i trodimenzionalnim Dolby Atmos miksevima. Prošireni album sadrži tri bonus pjesme uključujući ‘We Shall Overcome’ i prethodno objavljene B strane, obrade pjesama ‘James Connolly’ (od Larryja Kirwana) i ‘The Bonny’ (od Gerryja Cinnamona).

Dropkick Murphys ‘We Shall Overcome’

Deseti studijski album Dropkicka Murphysa “Turn Up That Dial” izvorno je objavljen 30. travnja 2021. za Born & Bred Records. Uz singlove  “Smash Sh*t Up”, “Mick Jones Nicked My Pudding” i “Good As Gold” i “Turn Up That Dial” bio je četvrto uzastopno debitiranje grupe na Billboard Top 10 listi albuma, pridruživši se tako albumima “11 Short Stories Of Pain & Glory” (2017), “Signed and Sealed in Blood” (2013) i “Going Out In Style” (2011).

“Uvijek sam smatrao da je ovo jako moćna protestna pjesma, kao što svi znamo njenu važnost i za građanska prava i za radnički pokret, ali ono što najviše volim je njena pozitivnost. Poruka nade sada je potrebna više no ikada”, kaže Ken Casey, osnivač Dropkick Murphysa i glavni vokal u “We Shall Overcome” koja počinje zvukom mračnog, ali puna nade poziva Roberta F. Kennedyja na jedinstvo i suosjećanje u Indianapolisu na dan ubojstva Martina Luthera Kinga Jr.-a.

“Također, nitko nije dosad napravio glasnu, mučnu rock verziju – tako da se to jednostavno moralo dogoditi”; zaključuje Casey o ovoj pjesmi čiji je lyric video isprepleten montažom povijesnih fotografija i snimkama američkih protestnih pokreta – od pokreta za građanska prava i prava glasa žena do štrajkova radnika i njihovih borbi na prvim linijama prosvjeda.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X