Kanye West suspendiran s Instagrama zbog govora mržnje, maltretiranja i uznemiravanja

Kanye Westu je privremeno zabranjen pristup Instagramu, a predstavnik Mete tvrdi da su reperove nedavne objave prekršile pravila platforme.

Kanye West (Foto: Wikipedia)

Suspenzija u duljini trajanja od 24 sata dolazi nakon što je Kanye West objavio sliku stranice za pretraživanje na Googleu za Trevora Noaha uz natpis koji sadrži rasističke uvrede. Noah je, naime, komentirao Westovo postupanje prema bivšoj supruzi Kim Kardashian u epizodi The Daily Showa od utorka 15. ožujka. Ta je objava u međuvremenu izbrisana, iako je u vrijeme pisanja još osam postova ostalo vidljivo na Westovom Instagram profilu.

Prema uvjetima suspenzije, West trenutno ne može objavljivati, komentirati, slati poruke ili na bilo koji drugi način komunicirati preko svog Instagram profila 24 sata, iako je glasnogovornik Mete napomenuo da će biti poduzeti “dodatni koraci” ako West učini bilo kakva daljnja kršenja.

Odgovarajući na uvredljivu objavu (prema The Wrapu), Noah je komentirao: “Jasno je da neki od nas mogu diplomirati, ali mi smo još uvijek glupi. Nikada nemojte zaboraviti, najveći trik koji su rasisti ikad izveli na crncima bio je učiti nas da jedni drugima zamjerimo tamnu put kad god se ne slažemo. Žele nas prevariti da se podijelimo na sitne komadiće kako se nikada ne bismo ujedinili u moćnu polugu.”

Četiri od osam objava koje su još uvijek aktivne na Westovom Instagramu usmjerene su na Kardashianina trenutnog partnera, zvijezdu Saturday Night Live Petea Davidsona (koga West naziva “Skete”). U jednoj objavi, reper je tvrdio: “Stvarno sam zabrinut da će SKETE navući mamu moje djece na droge, jer je na rehabilitaciji svaka dva mjeseca”.

Kanye West je izazvao kontroverze i reakcije glumaca i komičara zbog svojih ponovljenih napada na Davidsona nakon što je objavio animirani video za singl “Eazy”, koji prikazuje Westa kako otima i naizgled ubija Davidsona.

Potom se osvrnuo na negativne reakcije koje je dobio, napisavši u postu na Instagramu da se “umjetnost ne može dovoditi u bilo kakvu korelaciju za bilo kakvo zlo ili štetu u stvarnosti” i da je “svaka druga sugestija o mojoj umjetnosti lažna i zlonamjerna”. Zatim je podijeljen još jedan animirani video za “Eazy” , koji opet prikazuje nasilni napad na Davidsona.

Prošlog tjedna Davidson je osobno odgovorio na situaciju, rekavši da je “prestao biti tih”. Činilo se da se obratio Westu u nizu tekstualnih poruka koje su procurile preko Westovog prijatelj i suradnik Davea Sirusa (još jedna meta reperovih objava na Instagramu), moleći ga da “jebeno odraste” i izjavljujući da je Kardashian “doslovno najbolja majka koju je on ikada sreo”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X