Dubioza kolektiv: Svaka revolucija je naša revolucija

Dubioza kolektiv uskoro će zasvirati u zagrebačkom Domu sportova, a povodom toga porazgovarali smo s Vedranom Mujagićem i Branom Jakubovićem.

Dubioza kolektiv: Namjeravamo odsvirati pošten r'n'r koncert i u dva sata proći kroz sve albume, sa posebnim akcentom na "Apsurdistan" kojeg ćemo vjerojatno odsvirati kompletnog. (Foto: Exit 2013)

Znam da Dubioza prati svoju maksimu snimanja albuma na ‘našem’, a zatim vrlo brzo na engleskom jeziku, pa me za kraj zanima jeste li već zaposjeli neki studio?

Brano: Ne radimo na principu da snimimo album, zatim dvije godine sviramo, pa opet album i tako u krug, nego stalno nešto u kombiju vrtimo, nekad u hotelu… Imamo taj mali setup, moblilni studio koji nosimo sa sobom pa snimamo demo snimke. Stalno se nešto radi, a sam je pitanje gdje će te tekst odvesti, bilo na engleskom ili na ‘našem’. Sve se to skuplja po diskovima i u jednom trenutku shvatiš da je to skupina pjesama koja liči na nešto i od toga dalje se formira nešto što će se zvati album. U ovom trenutku imamo masu nečega što liči na engleski album.

Vedran: (smijeh) Izgledom podsjeća na nešto što bi moglo biti album.

Vi ćete izgorjeti u jednom trenutku. Stalno na turneji i u studiju.

Brano: Pa to je jedini način da bend radi. Recimo, radiš u banci i ne možeš otići tri mjeseca na odmor. Ne znam zbog čega bi ljudi što rade u bendu bili povlašteni, pa da rade tri mjeseca, a tri mjeseca se odmaraju. Jednostavno se time bavimo i treba raditi.

Festivali su znači vaši šalteri?

Brano: Tako nekako… Ne baš tako grubo, ali onda kad imaš taj ‘do it yourself’ princip, onda tako ispadne.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_gBuDGn-wYo[/youtube]

Objavili ste prije tjedan dana novi videospot za akustičnu verziju pjesme „Krivo je more 2“. U svakom slučaju neobičan odabir za singl u tom smislu, kao i odabir akustične varijante.

Brano: Snimili smo ga na obali Nove Kaledonije. Tamo smo u decembru prošle godine svirali dva koncerta i iskoristili priliku da snimimo tu akustičnu verziju pjesme. Pjesma je u tom momentu još uvijek evoluirala u finalni oblik koji se na kraju našao na “Apsurdistanu” tako da možete čuti jednu malo aranžmanski pomjerenu verziju. Ovim spotom smo prigodno obilježili kraj ljeta 2013. i pokušali obogatiti repertoar ekipi koja naredne godine namjerava bariti cure na  jadranskim plažama.

Na kraju, u Zagrebu ste miljenici publike koja vas prilično nestrpljivo čeka u Domu sportova. Što spremate za taj veliki koncert?

Vedran: Na zagrebačkom kao i na ostalim solo koncertima koji slijede neće biti zamazivanja očiju pirotehnikom i spektakulatnim scenskim efektima. Namjeravamo odsvirati pošten r’n’r koncert i u dva sata proći kroz sve albume, sa posebnim akcentom na “Apsurdistan”  kojeg ćemo vjerojatno odsvirati kompletnog.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X