Dubrovnik iz drugačije vizure: grupa F5 predstavila spot ‘Medo’

Videospot za pjesmu Medo radila je dubrovačka ekipa – režiju potpisuju Robert Nappholz iz F5 i Nikola Kapidžić, koji je bio i glavni snimatelj te montažer spota, a snimatelji su bili Robert Nappholz i Srđan Petrić, koji se u spotu i pojavljuje.

F5 ‘Medo’

Videospotom su htjeli prikazati Dubrovnik iz drukčije perspektive, u kojoj „gore“ i „dolje“ mijenjaju mjesto, rubovi i vizure često nisu jasni i u kojoj vlada tjeskobna ljepota. Videospot su posvetili svima koji su, unatoč problemima, ostali živjeti u Starom Gradu.

Njih, ljude koji se suočavaju sa svim ograničenjima i ljepotama življenja u renesansnom gradu, u spotu Medo predstavlja čovjek u kolicima. Ljetna prenapučenost turistima dovodi do mijenjanja perspektive i potrebe okretanja k nebu, k slobodi („jer čist je zrak“). I ta perspektiva, međutim, ma koliko donosila ljepotu u prekrasnoj arhitekturi i čistom plavom nebu, sadržava skučenost, tjeskobu, hermetičnost.

Mijenjanje godišnjih doba u Dubrovniku nije samo klimatsko pitanje nego i društveno: ljeta – masovni turizam, kruzeri, gužve; zime – pustoš, depresija… Upravo pitanjem okoliša, koje uključuje i zrak i zemlju, ali i buku i gužvu, bavi se pjesma Medo grupa F5.

Pjesma Medo treći je singl s albuma “Organik” grupe F5, objavljenog 2015. za Dallas Records.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X