Dvije osobe preminule na Mutiny Festivalu u Portsmouthu, festival otkazan

Dvije osobe preminule su u odvojenim incidentima na Mutiny Festivalu, ovog vikenda, u engleskom Portsmouthu.

Mutiny Festival, 2017. (izvor: screenshot YouTube)

Organizatori su posljednji dan festivala otkazali. Riječ je o zasebnim incidentima koji su se dogodili na lokaciji održavanja festivala, King George V Playing Fields, a preminuli su 18-godišnja žena i 20-godišnji muškarac. Oboje su hitno prevezeni u bolnicu Queen Alexandria u Portsmouthu no bilo je kasno. Policija u Hampshireu zasad tvrdi kako nema razloga za opširniju istragu niti da se smrti tretira kao sumnjiva.

U subotu (26. svibnja) organizatori su putem društvenih kanala objavili “upute o ponašanju” u kojem je izdato upozorenje o uzimanju opijata i narkotika. Dizzie Rascal, Craig David i Sean Paul bili su samo neka od većih imena koja su nastupila na festivalu.

U izjavi, policija u Hampshireu je priopćila: “Smrti se, u ovoj fazi, tretiraju kao zasebni incidenti. Pokušavamo utvrditi okolnosti unutar kojih je došlo do ove tragedije. Što se tiče i jednog i drugog incidenta trenutačno nema sumnji u počinjenje teškog kaznenog dijela.”

Organizacija festivala putem društvenih mreža i web-stranice poručila je da je posljednji dan festivala otkazan.

U službenoj su objavi naveli: “Slijedom strašnih vijesti tim iza Mutiny festivala nevjerojatno je tužan objaviti da se zadnji dan festivala otkazuje kao sigurnosna mjera opreza. Sigurnost svih vas uvijek je bila od najveće važnosti. Zato s mišlju na vašu sigurnost i iz poštovanja prema onima koji su tragično preminuli donijeli smo odluku da posljednji dan festivala ne otvaramo. Kao što i možete zamisliti, ova odluka nije bila laka i donijeta je uz podršku lokalnih vlasti s kojima i dalje surađujemo. Trenutačno se vrši istraga oko onoga što je zaista dovelo do ovih nezapamćenih tragedija i moramo podsjetiti na savjet koji smo, netom prije festivala, uputili, a koji se tiče korištenja narkotika i opijata. Više informacija uslijedit će kada i sami budemo znali nešto više, zahvaljujemo na vašem razumijevanju u ovom teškom trenutku.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X