Ed Sheeran proglašen nevinim u slučaju kršenja autorskih prava

Nasljednici prava Eda Townshenda tvrdili su da je Sheeran plagirao pjesmu ‘Let’s Get It On’ koju je popularizirao Marvin Gaye.

Ed Sheeran (foto; Annie Leibovitz/Dancing Bear)

Porota na Manhattanu jučer, 4. svibnja, proglasila je Eda Sheerana nevinim za kršenje autorskih prava klasika Marvina Gayea iz 1973. “Let’s Get It On” svojom pjesmom “Thinking Out Loud” koja je osvojila Grammy. Tužbu su protiv Sheerana pokrenuli nasljednici prava koautora pjesme “Let’s Get It On” Eda Townshenda, tvrdeći da je “Thinking Out Loud” kopirala elemente progresije akorda i melodije.

Sheeran je zagrlio svoje odvjetnike nakon objave presude, čime je okončano sporno dvotjedno suđenje. Tijekom njega, britanska superzvijezda inzistirala je na tome da su melodije dviju pjesama različite i da su svi zajednički glazbeni elementi uobičajeni za umjetnost pisanja pop glazbe.

Sheeran je čak svirao gitaru na klupi za svjedoke kako bi pokazao svoju metodu pisanja pjesama (“Thinking Out Loud” su napisali on i Amy Wadge). Townshendova kći, Kathryn Townsend Griffin, svjedočila je da, iako je vjerovala da je Sheeran “veliki umjetnik sa sjajnom budućnošću”, morala je “zaštititi očevu ostavštinu” i tražiti pravni postupak zbog kršenja autorskih prava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X