Eddie Vedder i Dave Grohl dirljivo odali počast Marku Laneganu

‘Uvijek ćemo imati njegov glas za slušati’, Eddie Vedder.

Dave Grohl, Mark Lanegan i Eddie Vedder (Foto: Wikipedia)

Vijest o smrti Marka Lanegana nastavila je zlosretni niz neugodnih iznenađenja kad su u pitanju odlasci pjevačkih velikana grunge scene 1990-ih. Još od smrti Kurta Cobaina uvijek je dolazio šok s prenaglim i neočekivanim odlaskom pjevača iz Seattlea. Nakon njega, jednako tako naglo su otišli Layne Staley, Scott Weiland, Chris Cornell i sad Mark Lanegan.

Njegovog kolegu Eddieja Veddera vijest o smrti zatekla je na koncertu upravo u Seattleu 22. veljače. Frontmen Pearl Jama, koji je nastupao u dvorani Benaroy, pauzirao je svoj nastup kako bi odao počast Marku Laneganu.

“Došao sam oko četiri sata i odjednom mi se tijelo počelo malo tresti”, rekao je publici Vedder i nastavio: “Počeo sam se osjećati jako užasno i mislim da je to bilo zato što sam imao alergijsku reakciju na tugu. Zato što smo izgubili… Postoji tip po imenu Mark Lanegan. Znate, ima puno stvarno sjajnih glazbenika, neki ljudi poznaju Seattle zbog glazbenika koji su došli s velikog sjeverozapada. Neki od tih momaka bili su jedinstveni pjevači. Mark je to svakako bio i s tako snažnim glasom. Teško je pomiriti se, barem u ovom trenutku. Jako će mi nedostajati, a barem ćemo uvijek imati njegov glas za slušati i njegove riječi i njegove knjige za čitanje. Napisao je dvije nevjerojatne knjige u posljednjih nekoliko godina. Samo sam to želio reći, dati do znanja njegovoj ženi i voljenima da njegove kolege iz starih vremena i prostora razmišljaju o njemu i da ga volimo.”

Dave Grohl, frontmen Foo Fightersa rekao je da je Lanegan, s koji se pridružio kao član grupe Queens Of The Stone Age, bio “tako čist i tako stvaran” u svojoj umjetnosti.

“Ako je pjevao o boli, vi ste vjerovali u to, a ako je pjevao o ljubavi, vjerovali ste i u to”, rekao je Grohl za The Independent o pokojnom kolegi.

“Ako znate nešto o njegovim pričama ili ste pročitali neku od njegovih knjiga, shvatit ćete zašto je pjevao o svemu o čemu je pjevao i zašto je to pjevao na način na koji je pjevao. Nije bilo nikoga poput njega. U Seattleu je bio i ostao jako voljen”, dodao je Grohl.

Još nije otkriveno što je uzrok Laneganove smrti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X